Újranyitott a termelői piac Sárváron

Újra megnyílt a városi piac az aréna mellett. Ezzel elsősorban a helyi és környékbeli kistermelők munkáját akarja segíteni az önkormányzat, és biztosítani a lakosság folyamatos élelmiszer-ellátását.

Pajor András

Korábban bezárták, most ismét látogatható

Fotó: Pajor András

Szigorú rendszabályok mellett nyitott meg a korábban a koronavírus miatt bezárt kistermelői piac. A felállított kordonok mellett a polgárőrök felügyelték a szabályok betartását, hogy kik és hányan léphetnek be a piac területére. A sok érdeklődő közt Kondora István, Sárvár polgármestere is vásárolt, a zöldséges, húsos és sajtpultoknál. Betartva az előírást, hogy reggel 6 és 9 óra között a 65 év alatti, 9 és 12 óra között pedig a 65 év feletti állampolgárok vehetik igénybe a piac szolgáltatásait.

Korábban bezárták, most ismét látogatható
Fotó: Pajor András

A piacon kizárólag az igazolhatóan élelmiszer-forgalmazással foglalkozó árusok pakolhattak ki, közülük is csak azok, akik vállalták, hogy tevékenységüket a szükséges védőeszközök használatával folytatják a piac működésének teljes időtartama alatt.

Sokan látogattak ki a piacra – betartva a szabályokat. Ám néhányan kifogásolták az időbeosztást, mert egyes termékek hamar elfogytak. – Hallom az elégedett és az elégedetlen hangokat is. Azonban az országos előírásoktól nem fogunk semmilyen módon eltérni. Néhányan már nem kaptak például almát. Az eladók hamar ki fogják tapasztalni a szükséges mennyiséget és megoldódik ez a probléma is – foglalta össze az újranyitás tapasztalatait Kondora István polgármester.

A termelői piac április 19-én, vasárnap ismét várja a vásárlókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában