Pápai katonák telepítették a sátrakat a MÁV-rendelőintézet udvarába

Az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái szeptember 21-én két sátrat telepítettek a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. Szombathelyi Egészségügyi Központja részére.

vaol.hu

20200922 MÁV rendelő udvarán áll a szűrősátor, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A szakrendelő udvarában felállított katonai sátrak a lehetséges koronavírus-fertőzöttek biztonságosabb körülmények között történő mintavételezését fogják segíteni – számol be a részletekről a honvedelem.hu.

A szombathelyi egészségügyi intézmény a Vas Megyei Védelmi Bizottsághoz fordult segítségkérési igényével. A szakrendelő két készlet 63M katonai sátrat igényelt, amelyben így az épületen kívül végezhetnek PCR-teszteket. Ezeket a mintavételeket elsősorban olyan kontaktszemélyeken fogják elvégezni, akik esetlegesen koronavírus-fertőzöttel érintkezhettek. A sátrak lehetővé teszik, hogy ne a rendelőkben vagy a mentőszolgálat dolgozói által, hanem biztonságos körülmények között, elkülönített módon, előre megadott időpontban történhessen a tesztelés.

A sátrakat az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái telepítették szeptember 21-én. Az elkészült felépítményt az egészségügyi központ részéről a gazdasági igazgató, Kocsis Enikő, valamint dr. Kovács Lajos orvosigazgató vette át.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/satorban-szurik-majd-a-tunetmentes-kontaktszemelyeket-szombathelyen-4274717/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában