Bírságolhatnak, ha nincs maszk – A rendőr feljelentést tehet, ha szabálysértést tapasztal

Egy szóbeszéd nyomán megkérdeztük a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányságot, hogy rendőrök ellenőrzik-e a boltokban a maszkhasználatot.

Vas Népe

Közös érdek, hogy viseljük a maszkot Illusztráció: VN-Archív

Fotó: © Unger Tamás

Igaz-e, hogy a rendőrök civil ruhában járják a boltokat, és ellenőrzik a maszkhasználatot, illetve az egészségügyi szabályok betartását? – kérdeztük. Hallottunk olyan példát is, hogy lezárják a boltot, és végignézik, kin van maszk, kin nincs – szerettük volna tudni, hogy ez megtörtént-e valóban?

A rendőrség válasza szerint alapvetően az üzletek üzemeltetőinek felelőssége a szabályok betartatása. Amennyiben a rendőr a védelmi intézkedések betartásával kapcsolatban szabálytalanságot tapasztal, abban az esetben szabálysértés elkövetése miatt intézkedik.

Közös érdek, hogy viseljük a maszkot Illusztráció: VN-Archív

A tudomására jutó szabálysértésekkel kapcsolatban figyelmeztetést alkalmazhat, helyszíni bírságot szabhat ki, vagy szabálysértési feljelentést tehet. A főkapitányság sajtószóvivője hangsúlyozta: a maszkviselés, ezáltal a vírus terjedésének lassítása mindannyiunk közös érdeke, és számítanak az emberek szabályokat betartó, jogkövető magatartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában