Újabb személyeknél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést Vas megyében

Az elmúlt három nap alatt összesen közel 300 (pontosan 293) személy produkált pozitív tesztet megyénkben.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció/Elekes Gergő

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, 3286 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 71 413 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1699 főre emelkedett, 17 953-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 51 761 fő. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 34%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 3753 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 267-en vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Arról is részletesen írtunk a hét közepén, hogy kevesebb, mint két hét alatt duplázódott meg az igazolt fertőzöttek száma Vas megyében, ugyanis átlépte a kétezret a regisztrált koronavírusos megbetegedések száma. Az esetszám napról napra emelkedik, csütörtökről péntekre újabb 62 személynél diagnosztizálták a vírust, így már a legfrissebb adatok szerint összesen 2239-en produkáltak pozitív koronavírus-tesztet Vas megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában