Mutatjuk, hol kötelező a maszkviselés Szombathelyen

Csütörtöktől a város különböző pontjain kötelező lesz a maszkhasználat. Lássuk, hol!

vaol.hu

Fotó: Elekes Gergő/feol.hu

A Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete alapján Szombathely MJV Önkormányzata november 12-től az alábbi közterületeken teszi kötelezővé az arcmaszk viselését:

- Fő tér

- Belsikátor

- Külsikátor

- Gyöngyös áruház melletti árkádsor

- Szent Márton utcai aluljáró

- Domus bevásárlóközpont által határolt közterület és nyilvános terület

- buszmegállók 10 méteres körzetében, a buszra történő várakozás során

- bölcsődék, óvodák, általános iskolák bejáratának 10 méteres körzetében, a gyermek kísérője számára

- üzletek, bevásárlóközpontok parkolói.

Bár rendeletben nem szabályozható, indokoltnak tartják, ezért kérik a maszk használatát a gyárak, üzemek, közintézmények parkolóiban. Ennek érdekében dr. Nemény András, Szombathely polgármestere megkeresi a cégvezetőket, intézményvezetőket, hogy belső szabályozással írják elő a maszkhasználatot ezeken a területeken.

Nem zárják le a kutyafuttatókat, az ebtartókat viszont arra kérik, hogy a kutyafuttatók területén viseljenek maszkot.

A városi sportlétesítményeket (pl.: Haladás Sportkomplexum, Aréna Savaria, Fedett Uszoda stb.) kizárólag versenyszerűen sportolók látogathatják. A kormányrendelet alapján a Sportligetben felállított teniszsátor amatőr sportolók számára nem használható.

Az Adventi Vásárt a rendelet alapján nem tarthatják meg. Karácsonyi dekorációval feldíszítik a belvárost, de pavilonok, programok, rendezvények nem lesznek. A hagyományos városi karácsonyfát is felállítják, az adventi koszorút pedig a Berzsenyi téren helyezik el, azonban külön gyertyagyújtási szertartásokat idén nem szerveznek – tájékoztatott Kéner Balázs kommunikációs vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában