Átbeszélhetik a nehezebb témákat

2021.02.08. 10:00

Az érettségi előtt álló tanulók számára felkészítő órákat szerveznek

Több gimnáziumban a digitális oktatás heteiben is lehetőséget adnak a diákoknak, hogy ha szükségét látják, személyes konzultációt folytassanak tanáraikkal. Elsősorban az érettségire készülők veszik ennek nagy hasznát.

Tersztyánszky Krisztina

20210201 Szombathely Közösségi szolgálat a Premontrei gimnáziumban. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Képen: Nagy Petra, Szabó Levente, Tóth Kamilla

Fotó: Szendi Péter

Szombathelyen a premontrei gimnáziumban február elsejétől minden hétfő az érettségi konzultációké. A közismereti tárgyakat oktató tanárok 8 és 14 óra között bent tartózkodnak az iskolában és a diákok egy google-táblázat segítségével iratkozhatnak fel a nekik megfelelő időpontra, ahol legfeljebb tízfős csoportokban, órás váltásban zajlik a konzultáció.

A körmendi Kölcsey-gimnáziumban a hét bizonyos napjain órarendi keretben van lehetőségük a végzősöknek kis csoportos, jelenléti konzultációra. De a pedagógusok akár a délutáni órákban is rendelkezésére állnak azoknak, akik elakadtak a felkészülésben. Ezenkívül a végzősök számára az érettségi tárgyakból a második félévben megnövelték az online kontakt órák arányát, amikor lehetőségük van a diákoknak kérdezni, visszajelezni.

A szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban már november óta minden évfolyamban lehetőség van a kiscsoportos jelenléti foglalkozásokra. Tömeges, intézményes rendszere ennek nem alakult ki, az viszont igen, hogy aki igényli, az alkalmanként, előzetes egyeztetés után bemegy a szaktanárához konzultációra.

Kiemelt képünkön: Nagy Petra, Szabó Levente és Tóth Kamilla a premontrei gimnáziumban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában