Dr. Gyurácz Ferenc irodalomtörténész 66 éves, örömmel vette, hogy mehet az oltásra

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást dr. Gyurácz Ferenc irodalomtörténész, kritikus, könyvkiadó, a Vasi Szemle című folyóirat volt főszerkesztője is.

Merklin Tímea

Gyurácz Ferenc oltás, 202100301, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

– Semmi újat és eget rengetőt nem tudok mondani, csak annyit, hogy az ember igyekszik megvédeni a családját a fertőzéstől – fogalmazott a szerkesztő. – Nem feltétlenül féltem a vírustól, sőt valószínűleg a családtagjaimmal együtt átestünk rajta tavaly nyár végén, amikor egyébként is át szoktunk esni ilyen-olyan megfázásos nyavalyákon, de csak utólag gondoltuk, hogy esetleg ez a Covid lehetett, mivel elment a szaglásom.

Dr. Gyurácz Ferenc január végén elment vérvételre, mert kíváncsi volt, hogy van-e ellenanyag a szervezetében, és mivel nem volt, regisztrált a védőoltásra. Hatvanhat éves lévén örömmel vette, hogy viszonylag hamar mehetett, a családtagjai még nem jutottak hozzá. Ő az AstraZeneca-vakcinát kapta, amiről előzetesen elolvasott mindent, amit lehetett, így amikor megkérdezték, hogy ez rendben van-e, igennel válaszolt.

– Semmit nem éreztem utólag, nem volt semmilyen hatása, talán kicsit bágyadtabb voltam másnap, de ez sem biztos, hogy az oltás miatt volt – foglalta össze kérésünkre az „első oltásforduló” tapasztalatait.

Kiemelt képünkön: Dr. Gyurácz Ferenc AstraZeneca vakcinát kapott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában