Frissen Vasból

2021.04.21. 20:35

Hatalmas az öröm – Szombathelyi győztest hirdettek a Vakonlátó Alapítvány versenyében

A vártnál nagyobb szavazóbázist mozgatott meg a közelmúltban Nagy Lászlóné Marika videója, aki a Vakonlátó Alapítvány felhívására Jókai-bablevest és rizsfelfújtat főzött Kopcsándi Gyula kamerája előtt. A szavazatok nemcsak az első helyhez juttatták, hanem hatalmas örömet is okoztak a vállalkozó szellemű Marikának.

Tersztyánszky Krisztina

20210421 Nagy Lászlóné Marika, Vak szakács, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A pályázatra több mint tucatnyi versenyző töltött fel videót, amelyekre heteken keresztül adhatták le voksaikat, illetve lájkolhatták őket az érdeklődők. Az alapítvány honlapján folyamatosan figyelni lehetett a verseny állását. Marika is ezt tette, és elárulta: volt olyan időszak, amikor ő és a később második helyezést megszerző versenyző között mindössze harminc „kedvelés” volt a különbség. Végeredményben azonban nagyon elhúzott a szombathelyi játékos, a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének alelnöke.

Nagy Lászlóné 1763 szavazattal szerezte meg az első helyet, míg a második díjasnak 612 voksot sikerült összegyűjtenie. Ráadásul a különdíjat is ő nyerte azzal, hogy az egyik hazai szörpgyártó termékét használta fel a rizsfelfújt ízesítéséhez. Marika mára az összes ajándékot kézhez kapta, amit egy újabb videón meg is köszönt a felajánlóknak. A szponzorok jóvoltából számos, a vakok életét segítő eszközzel lett gazdagabb. Például egy beszélő ébresztőórával, számítógépes és telefonos kiegészítőkkel, értékes vásárlási utalvánnyal.

Nagy Lászlóné Jókai-bablevest is főzött
Fotó: Szendi Péter

– Lelkileg az ajándékoknál is jobban feldobott, hogy ennyien állnak mögöttem – mondta meghatottan Marika. – Nagyon szép hozzászólásokat is kaptam az emberektől. Sok látó ember fejezte ki csodálkozást, el sem tudták képzelni, hogy vakon is lehet főzni. Pedig nem ördöngösség, csak nagyon oda kell figyelni, és nem szabad elfelejteni, hogy az ételnek lelke van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában