Frissen Vasból

2021.05.27. 09:00

A régi Szófia utcai fiókkönyvtár helyett építettek újat a kámoni arborétumnál

A zöld területre néző hatalmas üvegablakokkal, kiülővel és csellómuzsikával megnyílt a Berzsenyi Dániel Könyvtár kámoni fiókkönyvtára az arborétum szomszédságában.

Merklin Tímea

20210525 Szombathely könyvtár avató Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Benkő Éva, a Savaria Szimfonikus Zenekar tagja a mezei­virág-díszítéshez, öko-miliőhöz illő Bach-zenét játszott, Baráthné Molnár Mónika könyvtárigazgató pedig dupla ünnepi pillanatként üdvözölte a fiókkönyvtárnyitót, amellyel egy időben az olvasók is visszatérhetnek a könyvtárak belső tereibe.

Amint mondta, a pandémia időszaka is bebizonyította: a könyvtárak tevékenysége milyen fontos, hiszen az ember társas lény, pótolhatatlanok az életünkben a találkozások, a beszélgetések, az otthoni bezártság idején is vágytunk a kikapcsolódásra, amit az olvasás ebben az időszakban is nyújthatott.

Az olvasói visszajelzések szerint nagyon hiányoztak a közösségi rendezvények is. A könyvtár gyorsan reagált a járvány adta rendkívüli helyzetre, szolgáltatásaival amennyire lehetett, elérhető maradt az érdeklődők számára. Az igazgatónő köszönetet mondott a volt és jelenlegi városvezetésnek, hogy a régi Szófia utcai fiókkönyvtár helyett az új épület megvalósulhatott.

Dr. Nemény András polgármester beszédében méltatta a természet és a kultúra e szerencsés találkozását, egy tudományos kutatást idézve, amely szerint hatékonyabban tud teljesíteni az, aki szépirodalmat olvas, méghozzá nem digitális, hanem könyv formában.

Kiemelt képünkön: Benkő Éva az öko-miliőhöz illő Bach-zenét játszott a megnyitón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában