Frissen Vasból

2021.05.29. 06:50

Új eset-rohamkocsit adtak át a Sárvári Mentőállomáson – fotók

Mobil sürgősségi osztállyal gyarapodott a Sárvári Mentőállomás: a pénteken ünnepélyesen átadott új eset-rohamkocsiban a legkorszerűbb felszerelés segíti a munkát. Az elmúlt két évben több mint kétszáz mentőautó cseréje – és felszerelése – valósult meg, mintegy tízmilliárd forintból. Ezek közül állt szolgálatba most egy a sárvári mentőknél.

Pajor András

Fotó: Pajor András

A legkorszerűbben felszerelt esetkocsival bővült a Sárvári Mentőállomás gépkocsiparkja. A mentőállomás udvarán rendezték meg az átadót. Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezete vezetője, Kondora István polgármester, valamint a mentőállomás munkatársai jelenlétében a rohamkocsi kulcsait Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője adta át Szabó Zoltánnak, a mentőállomás vezetőjének.

Az Országos Mentőszolgálat fejlesztését a kormány prioritásként kezeli. A fejlesztésnek számos eleme van: a mentőautó-beszerzések, a mentőállomás-felújítások, a mentéstechnikai eszközök megvásárlása folyamatos. A 2019–2020-as ciklusban több mint kétszáz új mentőautót adtak át – 9,8 milliárd forint értékben. A most lehetővé vált újabb beszerzés révén a 2010 óta vásárolt mentőautók száma így megközelítheti az ezret, ami azt jelenti, hogy a futó kocsik átlagéletkora 5 év alatti, 7 évesnél öregebb mentőautó csak a tartalékállományban szerepel.

– Tíz év alatt több mint ezer autót szereztünk be a mentőszolgálatnak, amelyek mindegyike modern mentéstechnikai felszerelést kapott. A legutóbbi tenderünkön nyolcvankét mentőjárművet vásároltunk, ezek fele eset-rohamkocsi, ebből került egy jármű Sárvárra is – számolt be a részletekről beszédében dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, aki hozzátette: a koronavírus-járvány extrém feladatot rótt a mentőszolgálatra, amit emberfeletti munkával teljesítettek a bajtársak. Az erkölcsi elismerés mellett a mentőszervezetnél a közelmúltban ágazati béremelés is történt. Csató Gábor megköszönte a helyi mentők járvány alatti megfeszített munkáját: – A járvány lecsengőben van, de felkészültnek kell lennünk továbbra is. Külön öröm számunkra, hogy a mentőgépjárművek átadásával újabb jó hírekről is beszámolhatunk – jelentette ki a főigazgató.

– Köszönet illeti a mentőket, akik a pandémia alatt a Sárváron és a környékén élők ellátásáért mindent megtettek. A mentők fejlesztése továbbra is fontos feladatunk, hiszen minden lehetőségre fel kell készülnünk. Ezt a célt szolgálja a most átadott mentőautó is, amely az emberek megfelelő egészségügyi ellátását szolgálja, ha arra szükség van – emelte ki Ágh Péter országgyűlési képviselő.

– A város számára fontos az itt élők és a településre látogatók biztonsága. Ebben kiemelkedő feladatuk van a sárvári mentőknek, akik ezúttal újabb nagyszerű eszközt kaptak a munkájukhoz. A nap huszonnégy órájában számíthatunk a mentőkre – hangsúlyozta Kondora István polgármester, megköszönve az új mentőautót.

Kiemelt képünkön: Átadó: az új kocsi olyan, mint egy mobil sürgősségi osztály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában