Frissen Vasból

2021.05.06. 14:01

Visszaszerezték a szombathelyi szülésznő kiskertjéből ellopott virágokat

Visszaszerezték a Menyhárt Mária szülésznő közösségnek szánt kiskertjéből ellopott virágokat az oladi lakótelepen. A kutyás hölgyek összefogtak, kinyomozták, ki vitte el, hol lakik, és elmentek a növényekért.

Merklin Tímea

Fotó: Kovács Laura

Amint arról beszámoltunk, anyák napjára virradóra több szép növény eltűnt a kiskertből. Sokan megrökönyödve olvasták, aki tudott valamit, megosztotta a szülésznő lányával kutyasétáltatás közben. Amint kiderül: mégsem az édesanyjának vitt el őket valaki.

Az a kutyás hölgy, aki először jelezte a virágok hiányát, arról is értesítette a szülésznő lányát, Kovács Laurát, hogy egy anyuka lefotózta a lopást, így lehet tudni, ki volt, megkereshetik. Egy másik kutyás látta, hogy melyik ház, melyik erkélyén vannak kint a kérdéses virágok, amik innen eltűntek.

Menyhárt Mária visszaültette a kertbe a visszaszerzett növènyt
Fotó: Kovács Laura

Csütörtökön összeállt a történet, a szülésznő és a lánya felkerekedtek, hogy elmennek a virágokért. Kovács Laura elbeszélése szerint először becsöngettek a tízemeletes lépcsőház alsó lakójához, elmondták, mi járatban vannak. Az a lakó is olvasta a cikket, és elmondta, hogy a házbelieknek is feltűnt, milyen szép új virágok vannak egy bizonyos erkélyen. Ezután anya és lánya bekopogtak ahhoz az illetőhöz, közölték, hogy felvétel van róla, hogy a virágokat tőlük vitte el, és ezzel megkárosította más munkáját, szeretnék visszakapni a növényeket.

Menyhárt Mária a felderített lépcsőházban a visszakapott virágokat viszi hazafelé
Fotó: Kovács Laura

Az egyedülálló férfi eleinte tagadott, de aztán bement a virágokért, és visszaadta őket földlabdával együtt, ahogy kiásta. Nem voltak cserépbe téve, megöntözve, erősen kókadoztak, de legalább éltek. A hölgyek kijelentették, hogy most nem tesznek feljelentést, de megkérték, hogy álljon le a lopásokkal, tudják a kilétét, és azt is tudják, hogy másokat megkárosított. A férfi megígérte, hogy többet nem visz el tőlük virágot.

Anya és lánya hazamentek, és azonnal visszaültették a növényeket a kiskertbe. Elégedettek az eredménnyel, amely azt mondják, Pogácsának, a kutyájuknak köszönhető, hiszen sétáltatása közben jutottak információkhoz. A sikeres nyomozás azt is jelenti, hogy a közterületi kiskertre valóban sokan odafigyelnek – meg is jegyzik a szép növényeket -, így nem lehet következmény nélkül megkárosítani.

Kovács Laura a visszaszerzett kálával, ami új életre kelt
Fotó: Menyhárt Mária

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/lopott-viraggal-koszontottek-szombathelyen-anyak-napjan-4892749/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában