Frissen Vasból

2021.06.28. 07:00

A Kiváló Együttes Díj arany fokozata a kőszegi Dance Jamnek

A Kiváló Együttes Díj arany fokozatát adományozta júniusban a Dance Jam Táncegyüttesnek a Táncpedagógusok Országos Szövetsége. Nagy öröm és megtiszteltetés az elismerés, mondja az alapító, művészeti vezető Földesiné Németh Csilla.

VN

Nagyszerű teljesítményt nyújtott a Dance Jam. Elismerés a táncosoknak

Fotó: VN/Dance Jam

A harminc éve zajló magas színvonalú szakmai munka, a hazai és nemzetközi versenyeken elért eredmények alapján ítélte oda a magas kitüntetést a szövetség elnöksége az együttesnek. Vezetőjük arról számolt be: sajnos a járvány miatt a versenyek több mint egy éve az online térben folytak, így igazi „örömtánc” volt június elején az első élő versenyük.

A Magyar Látványtánc Sportszövetség kvalifikációs versenyén a kőszegi táncosok bizonyították, hogy továbbra is kiváló formában vannak. Hat aranyat, egy ezüstöt, egy első és egy második helyezést zsebeltek be a megmérettetésen. Még egy különdíjat is kaptak, és a közönségszavazatot is a Taposómalom koreográfiájuk szerezte meg.

A következő hétvégén már Budapesten mutatták meg tudásukat. A Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége országos bajnokságának népes mezőnyében, nagyszerű vetélytársak között ismét kiválóan szerepeltek. Különösen gyermek korcsoportban bizonyították fölényüket: szinte minden kategóriában taroltak.

Nagyszerű teljesítményt nyújtott a Dance Jam. Elismerés a táncosoknak
Fotó: VN/Dance Jam

Gergye Liliána Utolsó pillanat koreográfiája első lett, míg az eggyel idősebb korcsoportban a dobogó első két helyére állhattak fel a Dance Jam-es lányok. Németh Mira Harmóniában önmagammal koreográfiája első, Nagy Réka Vívódás tánca második helyezést ért el. Az éremgyűjtés a páros és csoportos kategóriában is folytatódott. A Gergye Liliána–Németh Mira-duó második lett. Ugyancsak a második helyet szerezte meg a Kitűnni egy pillanatra koreográfia is.

A junior korcsoportban 5. helyen, a felnőtt kategóriában 3. helyen végeztek a táncosok. A Baráth Blanka, Dorner Gréta, Tancsics Kata alkotta trió 5. lett; Németh Anna a felnőttek között saját koreográfiájával a tizenegyedik. Földesiné Németh Csilla szerint elismerés jár a táncosoknak kitartásukért, szorgalmukért, egy nehéz időszak végén sikerült a kiváló eredményeket elérniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában