Frissen Vasból

2021.06.09. 12:00

A rácsok mögött sem bírnak magukkal Szombathelyen

A Szombathelyi Járási Ügyészség két ügyben is súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azokkal a más ügyben elítélt férfiakkal szemben, akik a vád szerint a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben bántalmazták a zárkatársukat.

vaol.hu

Szombathelyen is vizsgáznak

Fotó: Unger Tamás

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az egyik ügyben a vádirat szerint az erőszakos többszörös visszaeső vádlott 2019 augusztusában szóváltást követően az ágyban neki háttal fekvő sértettre támadt, őt hátba rúgta, majd a zárkában lévő emeletes ágy létrájának egyik vascsövével is többször megütötte a végig fekvő helyzetben lévő zárkatársát és okozott neki nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket.

A másik ügyben a vádirat szerint a többszörös visszaeső vádlott 2020 augusztusában szóváltást követően egy, a zárkában rendszeresített székkel, úgynevezett stokival akarta megütni a zárkatársát, akinek sikerült a vádlott lábát megfogni. A vádlott azonban ekkor többször ököllel fejbe ütötte őt, majd egy zárkában lévő bútorlappal is többször megütötte a sértettet.

Miután a vádlott a sértettet az ágyra lökte a fejét egy golyóstollal többször megszúrta, ezután pedig a lábánál fogva lerántotta a földre. Miután a sértett a fürdőbe menekült a vádlott követte őt és ott is többször arcul ütötte. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Mindkét ügyben a járási ügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában