Frissen Vasból

2021.06.21. 14:00

Jól mulattak és mutattak kalapban Bozsokon – fotók

A Kökörcsin Egyesület hétvégén rendezte meg a 12. Bozsoki Kalapos Napokat, amelynek gyermek- és családi napjára látogattunk ki szombaton délután a sportpályára.

VN

Kalapos napok, KALAPOS ÜGYESSÉGI FELADATOK, JÁTÉKOK KALAPBAN VAGY SAPKÁBAN ÉRKEZŐ GYEREKEKNEK A BOZSOKI SPORTPÁLYÁN (A BOZSOKI TŰZOLTÓ EGYESÜLET KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL)LICIT (AZ ÜGYESSÉGI FELADATOKKAL ÖSSZEGYŰJTÖTT KALAPOS TALLÉROKAT AJÁNDÉKOKRA VÁLTHATJÁK A GYEREKEK EGY IZGALMAS ÁRVERÉSEN ,KALAPOS KIRÁLY VÁLASZTÁS 20210619, Bozsok, , ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A kalapban vagy sapkában érkező gyerekekre játékos ügyességi feladatok vártak, az egyes állomásokon tallérokhoz lehetett jutni, amelyek gyűjtését a feladatok teljesítésével párhuzamosan menetlevélbe gyűjtötték. A kalaplökés Bozsokon stílusos sportágnak számít, de szerepelt kiflievés és pecázás is a versenyszámok között. Az ügyességi feladatokkal összegyűjtött tallérokat aztán egy liciten ajándékokra válthatták a gyerekek. Hallatlan izgalommal versengtek az árnyékot adó fedett közösségi színtérben felhalmozott tárgyakért, melyek között több labda, buborékfújó és láthatósági mellény is volt.

Hamar elkelt a Hupikéktörpikék-maszk, a plüssmargarétát egy kislány vitte, a fiúk nem harcoltak érte, pedig bekonferálták, hogy „csajozni is jó”. A buborékfújót 42 tallérért ütötték le, ami azt jelenti, hogy sokan sokat adtak volna érte. Hasonlóan vonzó volt a vízipisztoly. A gyerekek jól mulattak és jól is mutattak kalapjaikban: volt, aki legóautókat szerelt a fejfedőjére, volt, aki papírföldgömböt viselt, más egy megszegett papírdinnyét, aminek egy szeletét kitolta a kalap karimájára.

A lányok pink pomponokkal díszítették a kalapkájukat, de láttunk virágokkal, kártyalapokkal díszítettet is. A szuper kalaposok közül választottak kalapos királyt, aki az idén Haberz Áron lett. A gyerekeket aztán a helyi tűzoltók habpartival várták. A kétnapos programban volt túra is a Kalapos kőhöz, és megismertették az érdeklődőkkel a Kalapos-kő kialakulását, a környékbeli régészeti emlékeket és a kutatás történetét.

Kiemelt képen: A kalapban jött gyerekek közül választottak kalapos királyt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában