Frissen Vasból

2021.06.06. 18:56

Mitől olyan különleges a kpop? – Három fiatal rajongót kérdeztünk

A koreai popzene manapság rengeteg fiatal lejátszási listáján megtalálható. Vajon mitől olyan különleges a kpop, és hogyan terjedhetett el így a fiatalok körében? Két 16 éves gimnazista, Aliz és Petra, illetve egy 22 éves egyetemista, a török származású, Bécsben tanuló Ece mesélt tapasztalatairól.

BR

A BTS nevű banda is feltétlenül ott van a fiatalok kedvencei között

Fotó: VN/Pinterest

Mindhármuk 2015–2019 között vált rajongóvá. Míg Aliz a TikTok alkalmazás pörgetése közben, Petra és Ece osztálytársak hatására ismerkedtek meg a koreai popzenével. Meglepő módon mind a három lány teljesen más bandára talált rá először, a kedvencek között van a Big Bang, az Exo és természetesen a BTS is, amely mára már szinte a kpop szinonimájává vált. De vajon mitől más a kpop, mint a megszokott amerikai zeneipar?

A BTS nevű banda is feltétlenül ott van a fiatalok kedvencei között
Fotó: VN/Pinterest

Leginkább a videóklipek látványossága, az innovatív koreográfia teszik ezt a műfajt különlegessé a fiatalok számára. Ece kiemelte, hogy a 2018-ban debütált Ateez banda például különös hangsúlyt fektet olyan komoly témákra, mint a mentális betegségek, illetve a nemi normák. Szintén nagyon egyedinek találják, hogy félévente, évente a bandák új albummal, új, látványos videóklippel, koncepcióval állnak elő. Ezért nem lehet őket megunni.

Aliz a kpop hatására elkezdett jobban érdeklődni az ázsiai kultúra iránt, Petra pedig nagyon sok internetes barátra tett szert, sokszor koreográfiát, dalszövegeket is tanul, illetve sorozatokat néz, amelyekben színészként szerepelnek bandatagok. Hogy szerintük milyen a

kpop? Sokszínű, izgalmas, figyelemre méltó. Tessék csak ellenőrizni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában