Frissen Vasból

2021.06.17. 08:31

Napokra hagyta egyedül kislányát egy nő Körmenden, amíg ő elment az új párjához

A Körmendi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. 

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Vas Megyei Főügyészség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Körmendi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki magára hagyta 13 éves gyermekét Körmenden, 2019 októberében.

A vádirat szerint a vádlott férje csak hétvégenként tartózkodott otthon, mert kamion sofőrként dolgozott. Hétközben a vádlott egyedül gondoskodott a közös gyermekükről.

2019 októberében, egy keddi napon a vádlott betelefonált a munkahelyére és felmondott, majd bepakolt egy bőröndbe és elutazott Szolnokra, az új párjához. A vádlott nem mondta meg a gyermekének, hogy hová és mennyi időre megy el.

A kislány egyedül maradt a lakásban, a vádlott nem hagyott pénzt nála, a gyermek azt ette, amit a hűtőben talált és éjjel is a tévét nézte, mert félt egyedül.

Csak pénteken derült ki az osztályfőnök kérdésére, hogy a kislány kedd óta egyedül van otthon. Ekkor az iskola értesítette az édesapát, aki hazasietett, azonban napokig nem volt pénzük, mert a vádlott a saját munkabérén túl magával vitte az apa október havi keresetét és a családi pótlékot is.

A Körmendi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában