Frissen Vasból

2021.08.21. 06:55

Sok napsütésre számíthatunk ma, felhő is alig akad majd az égen

30 fok körüli csúcsértékek várhatók napközben megyénkben.

vaol.hu

Tavaly nyáron még nem, de most legalább öt méter távolságot kell tartani

Forrás: VN-Archív

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombaton sok napsütésre, kellemes nyári időre számíthatunk. Csak kevés fátyol-és gomolyfelhő lesz az égen, melyből csapadék nem alakul ki. Az északi szél időnként megélénkül. 26-32 fok közötti értékeket mérhetünk, délen lesz hőség.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat, mely leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viselheti meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lehet. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. A meleg időben a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is ügyeljen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában