Frissen Vasból

2021.10.05. 07:00

Felújították a Petőfi tér körüli útszakaszt Kőszegen, jobb életminőséget kaptak az itt lakók

A kormány által biztosított 2,8 milliárd forintos út- és parkolófelújítási programban újult meg 103,5 millió forintból a Petőfi tér két ága és a téren található parkoló.

Tóth Kata

Básthy Béla, Terplán Zoltán és Ágh Péter az átadón

Fotó: Ohr Tibor

A támogatás adott lehetőséget a korábban létesült parkoló második ütemének megépítéséhez, így a már meglévő 18 mellé újabb 14 parkolóhely létesült, kielégítve a folyamatosan jelentkező parkolási igényt. A parkoló fejlesztésével együtt megújult a Petőfi teret ölelő útszakasz 534 méter hosszban és átlagosan 6,5-7 méter szélességben. A szegélykövet, ahol szükség volt rá, 247 méter hosszan cserélték ki. A munkák ez év március végétől szeptember elejéig tartottak. A beruházás 103, 5 millió forintból valósult meg.

Az átadón Terplán Zoltán alpolgármester ismertette a kivitelezés részleteit, és úgy fogalmazott:

– Jó érzés megállni és közösen örülni, hiszen újra elmondhatjuk, hogy Kőszeg egy része megújulhatott. Jelentős előrelépés a beruházás a város megközelíthetősége szempontjából is, hiszen a kamionútról a Kórház utcán keresztül a Petőfi téren áthaladva lehet a legegyszerűbben elérni a város központját, és mostantól minőségi útszakaszon történhet mindez. Páratlan időszakot élünk most Kőszegen. Ilyen mértékű fejlesztésekre eddig még nem volt példa. Mint mondta, eszükben sincs leállni, megpihenni, a munka folytatódik. Arról is beszélt: érzése szerint Ágh Péter országgyűlési képviselő neve egybeforr olyan fogalmakkal, mint az egymást segítő csapatmunka, a folyamatos fejlődés és az életminőség javulása.

Básthy Béla, Terplán Zoltán és Ágh Péter az átadón
Fotó: Ohr Tibor

Az országgyűlési képviselő ehhez annyit tett hozzá: a dolgok nem mennek maguktól, tenni kell értük. – Köszönettel tartozom Kőszeg minden lakójának, hogy hátteret biztosít ahhoz, hogy a Kőszegen zajló látványos építőmunkát hatékonyan tudjuk végezni. A fejlesztés, amit láthatnak, önmagáért beszél. Az út elején vagyunk, amikor Kőszeg felemeléséről beszélünk. A város építésében elsőként az akut problémákat kell megoldani, a városban ilyen az utak, a műemlékek és a templomok kérdése, a Bálház ügye és ilyen a mentőállomásé és az új köztemetőé, amelyeket lépésről lépésre meg tudunk oldani.

A város érdekében zajlanak a környéket érintő fejlesztések is, mint a vasútállomás, a vasútvonal és az útfejlesztés előkészítése. A miniszterelnök, a kormány mindig támogató volt ebben. Fontos, hogy a jelenlegi helyzetben, e folyamatban ne torpanjunk meg, és a szövetség a jövőben is hatékonyan tudjon működni. Közös eredményeink megőrzéséért ki fogunk állni – mondta.

Az átadón a Bersek József Általános Iskola tanulói közül Kumánovich Kinga verset mondott, a testvérével, Kristóffal énekelt, Kántor Laura pedig furulyán játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában