Az ifjúsági Prima díj jelöltjei: a karatéka és az ökölvívó

Az ifjúsági Prima díj jelöltjei az idén: a répcelaki karatéka, Seregély Gyöngyi és a kőszegi ökölvívó, Hámori Ádám. A fiatal sportolókra november 12-étől lapunk online felületén, a vaol.hu oldalon adhatják le voksaikat.

Vas Népe

Fotó: VN

A 24 éves Seregély Gyöngyi kétszeres kyokushin karate- Európa-bajnok, a Répcelaki Rakurai Dojo versenyzője az ELTE SEK sport- és rekreációszervezés szakán végzett. Hosszú évek óta meghatározó alakja a sportágnak.

 

Az utánpótlás- Európa-bajnoki címekkel rendelkező ifjú sportoló 2018- ban Lengyelországban mutatta meg tudását a világnak. Ahhoz képest, hogy csak az U21-es mezőnyben indulhatott volna, élete első felnőtt-kontinensviadalán bronzérmes lett. 2019- ben országos bajnok küzdelemben, 2020-ban megvédte címét.

Fotó: Unger Tamás

A 26 éves Hámori Ádám hosszú ideje a legjobb hazai ökölvívók közé tartozik. 2011 óta válogatott. 2011-ben a junior- Európa-bajnokságon már aranyérmet szerzett, két évvel később az ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstérmes. 2018- ban az egyetemi és főiskolás világbajnokságon első helyezett lett, ugyanabban az évben az év ökölvívójának választották. Tavaly gyűjtötte be nyolcadik felnőtt magyar bajnoki címét. Hosszú kihagyás után az idén októberben tornagyőzelemmel tért vissza a nemzetközi porondra a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában