Frissen Vasból

2021.11.24. 07:00

Zökkenőmentes az ellenőrzés az osztrák-magyar határon

Hétfőtől szigorúbb feltételekkel lehet csak beutazni Ausztriába. A burgenlandi határellenőrzés zavartalanul működik.

vaol.hu

Fotó: burgenland.orf.at

A kelénpataki (Klingenbach) határátkelőhelyen az ausztriai közszolgálati média munkatársa azt tapasztalta, hogy a hétfőn bevezetett szigorítás óta csökkent a forgalom. Az ingázóknak 72 óránál nem régebbi PCR-tesztre vagy 24 óránál nem régebbi antigéntesztre van szükségük. A magyarok jól felkészültek, az ellenőrzéseket gyorsan elvégzik.

– A határon átjárók többsége napi szinten ingázik, ugyanis Ausztriában dolgoznak. Ők már megszokták a rendszeres ellenőrzést. A munkatársaink igyekeznek gyorsan végezni – mondta Helmut Marban, a rendőrség szóvivője.

Az oltatlan ingázók vagy olyanok, akiket Ausztriában nem elismert vakcinával oltottak be – például a Szputnyik V – Burgenland összes, tizenegy átkelőhelyén létesített állomásokon is kérhetik a tesztet.

Külföldi orvoslátogatás igen, bevásárlás nem

Az újságírók kedden napközben a határátkelőnél alig láttak hazánkba tartó osztrákokkal. A külföldire való kiutazás alapvetően lehetséges, de a szigorítások miatt sok a korlátozás is. – Az ausztriai állampolgárokra, ha vissza akarnak térni az országukba, ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a külföldiekre – tette hozzá a szóvivő. – A rendőrök nehezen hiszek el azt, hogy Magyarországra csak orvosi kezelés miatt ment át, miközben az autójuk tele van a bevásárlószatyrokkal, azaz látszik rajtuk, hogy vásárolni utaztak át a szomszédos országba.

Kapcsolódó írásunk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/lezaras-ausztriaban-osszefoglaltuk-hogy-milyen-korlatozasok-leptek-eletbe-hetfotol-5498510/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában