Frissen Vasból

2021.11.23. 09:00

Központi írásbeli felvételi: közel a jelentkezési határidő

December 3-áig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgákra, közölte az Oktatási Hivatal (OH). Keresőprogrammal elérhetők a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek.

Vas Népe

Budapest, 2013. január 19. A fővárosi Budai Középiskola négyosztályos gimnáziumi évfolyamaira jelentkező diákok töltik ki az egységes írásbeli felvételi vizsga matematika feladatlapjait 2013. január 19-én. Január 18-án megkezdődtek a középfokú beiskolázás központi írásbeli vizsgái. Országosan a 9. évfolyamra 59 300-an, a hat évfolyamos gimnáziumokba csaknem 6000-en, a nyolc évfolyamos gimnáziumokba pedig mintegy 4600-an jelentkeztek.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az OH honlapján (oktatas.hu) nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgát hirdető középiskolák adatait, valamint azt az elektronikus keresőfelületet, amelynek segítségével a leendő középiskolások és szüleik kereshetnek a középfokú iskolák által meghirdetett tanulmányi területek között és letölthetik az őket érdeklő középfokú intézmények felvételi tájékoztatóit.

A középfokú iskolák közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen osztályokat indítanak a 2022/2023-as tanévben, és megjelölték azt is, hogy milyen felvételi eljárással veszik fel a hozzájuk jelentkezőket.

Az országban az intézmények 48 százaléka – 543 középiskola – jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulóktól azt várják, hogy előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Vas megyében vizsgaszervező intézmény Szombathelyen a Nagy Lajos Gimnázium, a Kanizsai Dorottya Gimnázium, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium és a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum; Sárváron a Vas Megyei SZC Sárvári Tinódi Gimnáziuma, Celldömölkön a Berzsenyi Dániel Gimnázium, Kőszegen pedig a Jurisich Miklós Gimnázium. A jelentkezési lap a központi írásbeli vizsgára kitölthető ügyfélkapun keresztül és papíralapon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában