Frissen Vasból

2021.11.06. 18:26

Szigorít Ausztria: Hétfőtől 3G helyett 2G szabály van érvényben

Hétfőtől csak az oltott, vagy gyógyult személyek mehetnek étterembe, szállodába, vagy vehetnek igénybe testközeli szolgáltatásokat, illetve látogathatnak kórházakat, szociális intézményeket.

vaol.hu

Életünk részévé vált a maszkviselés

Forrás: Shutterstock

A szövetségi kormány és tartományi vezetők péntek délután tartott megbeszélését követően az esti órákban sajtótájékoztató keretében közölték, hogy hétfőtől Ausztria egész területén a 2G-szabály lép életbe ott ahol eddig a 3G-szabály volt érvényben. A „zöld-útlevél érvényessége rövidül, az FFP2-es maszk viselési kötelezettségét pedig kiterjesztik – írja a volksgruppen.orf.at.

A 2G szabály vonatkozik a 25 főnél nagyobb rendezvényekre is, az üzletekben, múzeumokban és a könyvtárakban pedig kötelező lesz az FFP2-es maszk viselése. A munkahelyeken egyelőre marad a 3G szabály, tehát a beoltott, a gyógyult vagy a tesztelt személyek léphetnek be. A védettségi igazolások érvényessége is lecsökken, már csak 9 hónapig érvényes a második oltás után, az egy dózisos vakcina után pedig még ennél is rövidebb ideig.

Szlovéniában is szigorítások lépnek érvénybe hétfőtől, erről itt írtunk.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ausztria-utan-ujabb-szigoritasok-egy-masik-szomszedos-orszagban-is-5450504/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában