A püspök megszentelte az emlékművet

2022.07.24. 19:47

Családi nap és ünnepség a húszéves Miród-forrásnál

Családi napot tartottak szombaton, egy felajánlásnak köszönhetően teqballasztalt kapott az önkormányzat. Vasárnap a húszéves Miród-forrásnál mondott misét dr. Székely János.

Merklin Tímea

Dr. Székely János tartott szentmisét a kegyhelyen

Fotó: Merklin Tímea

 Az elmúlt öt évben Kemestaródfán sok gyermek született és több, gyermekes család költözött a községbe, így a Gat - tyán Alapítvány adománya, a teqballasztal jó helyre került. Az átadáson Takó Gábor polgármester, majd Világi Szidónia, a szervezet kuratóriumának tagja mondott köszöntőt. Majd megkezdődött a családi nap légvárral, kosaras hintával, rendőrségi bemutatókkal, agyagozással, zenével, focival. A Miród-forrás vizéről a régiek úgy tartották, hogy gyógyító ereje van, búcsújáró hely lett. 

Felújítása után felszentelték, ennek húszéves jubileuma alkalmából tartott szentmisét vasárnap dr. Székely János megyés püspök. Arról beszélt, hogy a forrás vize emlékeztessen minket a fényre, hogy a mennyiségi növekedés, a birtoklás nem boldogít, csak a szeretet. Megemlékeztek a forrás történetéről, és Takó Gábor polgármester felidézte, menynyit álmodtak arról, hogy a határzár helyett itt forrás lesz. Új versestábláját most szentelte fel a püspök. Az ünnepen felszentelték a vadászház előtti „30 éve szabadon” emlékművet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában