Összegzés

2022.07.18. 07:00

Csodálatos gyógyulás, áldatlan állapotok az óvodánál, karneváli programok - Ez történt az előző héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Forrás: Unger Tamás

A fél feje összetört, de két év elteltével járni tud a szombathelyi Tóth Tibor - fotók

A csoda létezik: a feleség akarata, hite, reménye és kőkemény munkája gyógyítja a férjet, aki ma már sétálgat egy bottal a súlyos baleset után, amelyben szilánkokra tört a fél feje, titánium borítja jobb oldalon az agyát. Tóth Tiboréknál jártunk, Szombathelyen.

Kátyú, kutyaürülék, szemét a szombathelyi óvoda körül

Dr. Kecskés László körzeti képviselő és Illés Károly, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót a Weöres Sándor Óvoda előtt. A sajtótájékoztatón az óvodához vezető kátyús út, és a szemközti játszótér gondozatlansága volt a téma.

Megkaptuk a rendőrség válaszát a Csényén gyerekeket követő furgonnal kapcsolatban

A Csénye szeretünk nevű oldalon jelent meg néhány nappal ezelőtt egy bejegyzés, miszerint Csényén egy szürke/ezüst Renault kisbusz gyerekeket követett a faluban. A bejegyzésben arról is szó van, hogy a polgárőrség és a rendőrség is tud az esetről, ezért a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon utánakérdeztünk az esetnek. Egy kommentelő azt írta: a 11-12 éves gyerekeknek menekülnie kellett az autó elől.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság válaszát  Seffer Lilla c. r. őrnagy mb. sajtószóvivő küldte el. 

Mutatjuk a XXI. Savaria Történelmi Karnevál részletes programját

Igazán különleges alkalom az idei, hiszen a koronavírus járvány miatt két év kényszerpihenő után találkozunk újra! Szombathely legnagyobb és leglátványosabb fesztiválja 2022. augusztus 25-28. között újra megnyitja kapuit.

Élete legjobbjával lett ötödik a vb-n Halász Bence - videó

Halász Bence 80,15 méteres egyéni csúccsal az ötödik helyen végzett kalapácsvetésben a eugene-i szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

Rendőri ellenőrzésnél álló autóba csapódott egy jármű Kőszeg közelében

Csütörtök délelőtt a rendőrök közúti ellenőrzést tartottak Kőszeg közelében, az Abért-tónál, a 87-es főúton. Információink szerint egy Kőszeg felől érkező Lexust kisebb szabálysértés miatt állítottak félre egy olyan szakaszon, ami messziről - több száz méterről - jól belátható. A Lexus a padkán állt, amikor Kőszeg felől egy Honda személyautó érkezett, és a sofőr figyelmetlensége miatt nem vette észre az egyébként messziről is jól látható, az útpadkán álló Lexust és nekiütközött. 

A mentés és a helyszínelés idején rendőri irányítás mellett, félpályán haladt a forgalom, ezidő alatt több olyan autós is volt, aki az egyértelmű rendőri tiltás ellenére behajtott az érintett útszakaszra, miközben szemből érkezett a forgalom, a fél útpályát pedig a balesetben megsérült autóroncsok foglalták el.

Jáki búzából sütnek kenyeret

Most aratják a falu határában azt a búzát, amiből a jákiak ismét közösségi sütést rendeznek augusztus 20-ára. Van, aki tavaly óta folytatja az otthoni kenyérkészítést. A 2021-ben elindított program célja, hogy a Jáki határban termesztett búzából süssék az idei megszentelésre kerülő új kenyeret, valamint a helyi gazdáktól összegyűjtött búzából, és az abból őrölt lisztből juttassanak a jáki gyerekeknek és a rászorulóknak.

Nagyot álmodtak - Ötszázmilliós pályázati forrásból fejlesztenék a borgátai fürdőt

- A beruházással mintegy 30 százalékos vendégforgalom-növekedésre számítanánk, emellett az ingatlanok értéke is emelkedne Borgátán. A négyévszakos fürdő lehetőséget nyújtana arra, hogy többen, akár életvitelszerűen ide költözzenek és ezzel a település lélekszámát növelnék - mondta el Gőcze Zsanett.

Cápákkal úszott együtt a Vas megyei tűzoltó - Nagy Tamás tűzoltó főhadnagy informatikus mérnök és nagy kerékpáros

A Vasváron élő Nagy Tamás (42) tűzoltó főhadnagy a Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon dolgozik, egyébként informatikus mérnök, extrém sportokat űz, és hosszútávokat biciklizik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában