Jól sikerült

2022.08.30. 17:03

Teltházasra sikerült a Karnevál - Kiszámíthatatlan fesztiválszezon ellenére, sikeres volt a múltidézés

Az idén kiszámíthatatlan volt a fesztiválszezon, úgyhogy a szervezőcsapat előzetesen arra tippelt, hogy vagy nagyon kicsi – vagy nagyon nagy lesz az érdeklődés a XXI. Savaria Történelmi Karnevál iránt. Az utóbbi jött be: sikeres volt a karnevál.

Bege Botond

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

– A négy nap alatt nagyjából több mint 100 ezer ember fordult meg a programhelyszínek valamelyikén – mondta el érdeklődésünkre Grünwald Stefánia, a karnevált szervező Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője. Mint mondta: a két év kényszerszünet megtette a hatását, hiszen már csütörtökön annyi érdeklődő vett részt a karneválon, mint korábban egy szombati napon. Ugyanilyen emelkedő tendenciát mutatott a vasárnap is. A felvonulásokra valamennyi lelátójegy elkelt, a tüzes játékokon is telt ház volt, a Ferences-kert (Történelmi Témapark) is majdnem teljes kapacitással működött a karnevál ideje alatt.

 – Az a személyes tapasztalatom, hogy a többség a két év kihagyás után nagyon várta a karnevált, jól akarta érezni magát. A közönség minden produkciót nagy örömmel fogadott. Összességében nagyon pozitívak a visszajelzések – mondta az ügyvezető. A karneváli műsorfüzetben 300 programot találtunk, valójában ennél több volt: előfordult, hogy az előadók a nagy érdeklődésre való tekintettel, örömből többet zenéltek, játszottak.

Kérdésünkre, hogy mit változtatnának a jövő évi karneválon, azt a választ kaptuk, hogy a nagyszínpadi kínálaton túl jó lenne több kisebb programban gondolkodni, hiszen ettől érezné igazán a járókelő azt, hogy egy karneválon van, így tehát jövőre várható ilyesfajta változtatás. A karneváli lelátók nagyobb kihasználtságára, az útlezárások optimalizálására is törekednek.

De biztosan változatlanul megmarad majd a Történelmi Témapark, a Kalandvár (Gayer park) és a Fő tér (vásár, Fórum Színpad) kínálata. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában