Folyamatos újratermelődés

2023.04.09. 17:11

Illegális szemetelés - Újabb helyre telepítettek kamerát

A napokban Acsád térségében, a Bükre tartó út mellé telepítettek kamerát. Arra a helyre, ahonnan jelentős mennyiségű illegálisan lerakott szemetet szedtek össze

Horváth László

Forrás: Unger Tamás

Lapunkban beszámoltunk róla, március közepén Vas vármegye szerte „Vesszen minden útmenti szemét” felhívással környezetvédelmi akciót szerveztek. A megkérdezett polgármesterek szerint sokszor végeláthatatlan harcot vívnak az illegális szemetelés ellen. Hiába szedik össze az oda kidobott hulladékot, a terület csak rövid ideig marad tiszta, ugyanis rövid időn belül ismét szeméttel szórják tele. 

Acsád és Bük közötti út menti fás részen több zsáknyi lakossági szemetet, elektronikai hulladékot építési maradékokat szedtek össze akkor. A helyzetet megelégelve a napokan térfigyelő kamerát telepítettek ide. 

Ennek talán meglehet a visszatartó ereje. A tapasztalt szerint, ahol van kamera, ott lecsökken a szemetelés. Csepregen a külterületi részeket két éve figyelik kamerákkal. Azóta jelentős mértékben csökkent az illegális lerakott hulladék mennyisége, illetve nem alakultak ki gócpontok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában