Több mint egy könyvtár

2023.04.21. 17:54

Közel három és félmillió forintnyi állami támogatásból újult meg az acsádi könyvtár - fotók

Közel három és félmillió forintnyi állami támogatásból megújult és bővült a település könyvtára. A hely nem csak köteteknek, de a falu közösségének is otthont ad.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

- A mai napon egy valós, működő, „lélegző” közösségi teret adunk át, amely a látogató számára vonzó környezetet jelent a tudás elsajátításához, valamint a szabadidő könnyed eltöltéséhez – fogalmazott köszöntőjében Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester. A hivatalos átadót a Magyar Költészet Napjához kapcsolódóan rendezték meg. Elhangzott: a kicsiket különböző foglalkozások, a felnőtteket, gyermekeket a könyvtár-mozi szolgáltatás várja. A felújításnak köszönhetően könyvtár nemcsak a könyvek háza, hanem az acsádiak közösségi tere is lett. 

A közelmúltban Ágh Péter, Észak- Vas vármegye országgyűlési képviselője is ellátogatott a megújult könyvtárba. - Megtudtam, hogy itt gondolnak a különböző korosztályokra és aszerint szervezik a ház életét. Polgármester asszony nagyon büszke a könyvtárosra, aki a felújítás motorja volt, és mesélt arról is: a falu lakói miként vesznek részt a település kulturális életében. Jó tudni, hogy az acsádiak ennyire összetartóak és tettre készek - osztotta meg tapasztalatait a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában