Hármas ünnepség volt

2023.08.21. 19:47

Hazahívták a falubelieket Nemeskeresztúrra - Az elszármazottak találkozója mellett emlékművet is átadtak

Harmadik ízben rendezték meg az elszármazottak találkozóját szombaton, Szent István ünnepéhez kapcsolódóan. Ugyanezen napon tartották a település megújult világháborús emlékművének az átadóját is.

Vaol.hu

Szijártó László, a vasi közgyűlés tagja mondott beszédet

Fotó: © Cseh Gábor

– Aki elhalad előtte, legalább gondolatban álljon meg egy pillanatra azokért, akik a világháborúk idején a hazáért, Magyarországért harcoltak és küzdöttek – fogalmazott köszöntőjében Szijártó László, a Vas Vármegyei Közgyűlés területfejlesztési bizottságának elnöke, majd köszönetet mondott a településnek, hogy restauráltatta a 88 esztendeje épített emlékművet. Zömbik János polgármester elmondta: régi felvételek alapján próbálták eredeti állapotába visszaállítani az emlékművet, így még a kerítést is átalakították a környezetében – a jövőben bárki közel mehet hozzá, és elolvashatja a megújult és kibővült kőtáblákon olvasható névsorokat. Az emlékezés koszorúinak elhelyezése után megtekintették a tájházat, majd kezdetét vette az elszármazottak találkozója.

Az önkormányzat harmadik alkalommal szervezte meg a programot, amelyre ezúttal is mintegy 120-130 vendéget vártak – kulturális műsorral, vacsorával. Szijártó László Vas vármegyei képviselő úgy fogalmazott: – Bárhova is sodorta őket az élet, mindig keresztúriak maradnak. S milyen jó közben hazatérni, mert itt lesznek igazán itthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában