Összegzés

2024.01.22. 07:00

Kamion és traktor ütközött, ingatlanpiac, tagadnak a vádlottak, Haladás: már stabil!, gersekaráti emberölés, turizni izgalmas és menő

Összefoglaltuk az elmúlt napok főbb történéseit.

Vaol.hu

Kamion és traktor ütközött a hírhedt szombathelyi kereszteződésben

A múlt hét elején egy pótkocsis John Deere traktor haladt Szombathelyen a Csaba úton, ahonnét a sofőr jobbra, a 86-os főút várost elkerülő szakaszára akart kanyarodni. A sofőr elnézett balra és látta, hogy egy kamion érkezik, de úgy gondolta, hogy még kifér a szerelvény előtt, ezért megkezdte a kanyarodást. A traktor viszont megcsúszott a nedves úton, beszitált, a vezető pedig már nem tudta visszanyerni az uralmát a jármű felett, átcsúszott a bal oldali sávba. Az érkező lengyel Renault kamion vezetője észlelte az elé kikanyarodó járművet, ezért fékezett és a belső sávba váltva próbálta kikerülni a beszitáló traktort, de már nem tudta elkerülni az ütközést.

Megkérdeztük a szakértőt: ingatlanpiaci kilátások 2024-ben - Biztonságosabb hitelkörnyezetben: több eladás, emelkedő árak

A megszokottnál erősebben zárta a decembert az ingatlanpiac. Szakértők szerint az évvégi hajrá az új esztendőben is kitart: a javuló kamatkörnyezetnek köszönhetően 20-30 százalékos forgalomnövekedést várnak.

Tragédia a kalandparkban – A vádlottak továbbra is tagadják bűnösségüket - fotók

Folytatódott a tárgyalása annak a büntetőeljárásnak, melyet a Kőszegi Ügyészség kezdeményezett a gyöngyösfalui Kalandpark üzemeltetője és a nyitvatartáshoz szükséges megfelelőségi tanúsítványt kiállító cég ügyvezető igazgatója ellen. A vád: halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége.

Fellélegezhetnek a szurkolók: stabil a Haladás labdarúgó kft. pénzügyi helyzete

Stabilizálódott a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. pénzügyi helyzete. A játékosok felé nincsen tartozása a klubnak - tudtuk meg a cég sajtóközleményéből.

Gersekaráti emberölés: Joli néni karmolásnyoma máig ott a vádlott kezén

Befejeződött a bizonyítási eljárás és elhangzott a vádbeszéd az 1996-ban Gersekaráton, nyereségvágyból történt emberölés miatt indított büntetőeljárás során a Szombathelyi Törvényszéken. A vádlott, N.ZS. DNS-én kívül más DNS-mintát nem rögzítettek Joli néni házánál a nyomozók – tudtuk meg.

Örömforrás: alámerülni a turis textilparadicsomban - Körmendi turkálóban jártunk - fotók

Manapság a turkálóba járásnak nagy divatja van. Ennek oka egyszerű: egyedi, olcsó és változatos a kínálat a turikban. Míg korábban többnyire a hölgyek szenvedélye volt a „másodkézből” vásárlás, addig mostanra a férfiak sem idegenkednek, egyre többen térnek be a használtruha-üzletekbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában