Összefoglaló

2024.02.25. 15:51

Polgárőrök, tűzoltók beszámolója - Tavaly 151-szer vonultak a csepregi tűzoltók

A csepregi önkormányzati tűzoltók tavaly 151-szer vonultak, a polgárőrök pedig minden eddiginél több, 4118 óra szolgálatot teljesítettek – derült ki a két szervezet beszámolójából.

Horváth László

Forrás: Csepreg ÖTP

Az elmúlt szombaton tartotta a Csepregi Önkormányzati Tűzoltóság, valamint a Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr Bajtársi Egyesület. A két eseményen Horváth Zoltán is részt vett. A polgármester megköszönte a tagok munkáját, kiemelte: miden csepregi büszke lehet arra a tevékenységre, amit a helyi civil szervezetek elvégeznek. Egyúttal biztosította őket arról, a jövőben is számíthatnak az önkormányzat támogatására.

Kovács András, a Csepreg ÖT elnöke elmondta, tavaly 151 riasztást kaptak, ebből 27 tűzeset, 71 műszaki mentés, 49 téves jelzés, illetve 4 gyakorlat volt. Két egykori ifjúsági tűzoltó, Kerekes Gábor és Kóbor Pál tett fogadalmat, ezzel pedig teljes jogú felnőtt taggá váltak.

Horváth Zsolt, a polgárőr egyesület elnöke kiemelte, tavaly minden eddiginél több 4118 óra szolgálatot teljesítettek. A büki rendőrökkel közösen 220 órát járőröztek. A tagok szabadidejükben Szombathelyen többször segítettek embercsempészek kézre kerítésében, illetve Csepregen körözött személy elfogásánál is részt vettek.  

Az egyesület vezetője, Bencsik Géza tavaly hunyt el, az ő emlékére tartották meg a 16 csapatos emlékversenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában