Vas megyei foci

2021.10.17. 15:32

Vitatható büntető döntött Soroksár-Haladás mérkőzésen

A labdarúgó NB II. 12. fordulójában a Szombathelyi Haladás egy véleményes büntetővel kikapott Soroksáron

Pum András

Soroksár SC–Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0). Soroksár, 500 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Antal.

Soroksár: Varga Á. – Ternován, Gyömbér (Valencsik, 88.), Csontos, Pászka – Haris, Hudák – Redzic (Szerető, 72.), Lőrinczy, Korozmán – Lovrencsics B. Edző: Lipcsei Péter.

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak –Doktorics (Csilus, 46.), Kiss B.(Hegedűs, 68.), Holdampf, Szekér (Monori, 74.) – Tóth Milán, Horváth R. (Délczeg, 46.). Edző: Németh Szabolcs.

Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője egy helyen változtatott a legutóbbi, Budaörs elleni kezdőcsapaton. Délczeg Gergely helyett Tóth Milán került a kezdőbe.

7. perc: Kállai 28 méteres bombáját tolta ujjheggyel a léc fölé Varga.

12. perc: Pászka balról, éles szögből leadott lövését védte bravúrral Rózsa.

14. perc: Szép vasi akció végén Doktorics 17 méterről a felső kapufát találta telibe.

15. perc: Tóth Milán balról, hat méterről, éles szögből leadott bombáját hárította szögletre a soroksári kapus.

30. perc: Egy szombathelyi védőről Lovrencsics elé került a labda, de ziccerből leadott lövését biztosan fogta Rózsa.

35. perc: Tóth Milán 12 méteres lövését hárította Varga.

54. perc: Bosnjak bal oldali beadását Tóth Milán fejelte rá, Varga a léc fölé tolta a labdát.

61. perc: Pászka balról leadott lövése a jobb kapufáról pattant szögletre.

89. perc: Holdampf rúgta fel Lőrinczy, Antal túl szigorúan kiállította a szombathelyi középpályást.

91. perc: Hudák lövésébe Hegedűs – Antal szerint – kézzel ért a tizenhatoson belül. A könnyű síppal befújt büntetőt Lőrinczy a jobb sarokba lőtte, Rózsa még beleért a lövésbe, de nem tudott hárítani (1-0).

A Halit mintegy 80 szurkolója kísérte el Soroksárra. Élénk iramban kezdtek a csapatok, a második percben Doktorics tűnt el erősen gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, de Antal játékvezető a szombathelyi támadónak adott sárga lapot műesésért. Inkább volt tizenegyes, mint műesés. A Haladás irányította a játékot, a Soroksár védekezett, a hazai együttes kontrákkal próbálkozott. A vasiak két perc alatt két gólt is szerezhettek volna, de előbb a kapufa, majd a soroksári kapus hárított. A félidő derekára kiegyenlítődött és kissé keményebb is lett a játék, főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A félidő hajrája ismét a vendégeké volt, beszorultak a soroksáriak. A szünetben kettőt cserélt Németh Szabolcs, pályára küldte Délczeget és Csilust. Majd három perc múlva már kényszerű cserét hajtott végre, a sérült Kállai helyett Tóth Dávid állt be. Változatos, hullámzó volt a meccs, mindkét csapat próbált futballozni, rohamozott a gólért, a félidő derekán a hazaiak kerültek fölénybe. Aztán a hajrára ismét kiegyenlítődött a meccs. A hosszabbításban egy erősen véleményes büntetővel megszerezte a három pontot a Soroksár.

Németh Szabolcs: – Jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteink voltak, kapufát rúgtunk, kétes tizenegyes szituáció is akadt, amit mi a padról másként láttunk, mint a bíró. Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Szünet után a Soroksár jobban játszott, majd egy ajándék-tizenegyessel nyertek.

Ezek is érdekelhetik