Emlékezzünk 2021-re

2021.12.23. 20:00

Terasznyitás, tragédia traktorvezetés közben, Jerusalema kihívást szerveztünk - Ez történt áprilisban

Mutatjuk, hogy mi érdekelte leginkább a Vas megyeieket áprilisban.

vaol.hu

Múltidéző sorozatunknak a célja, hogy egy kicsit segítsünk feleleveníteni a 2021-es évet, ezért összegyűjtöttük a tizenkét hónap legolvasottabb cikkeit. Január, február és március után áprilissal folytatjuk az éves összegzésünk. Ez volt az a hónap, amikor félév után újra elindult az élet a vendéglátóhelyeken, ha csak a teraszokon is. Lássuk az év negyedik hónapját:

 

Tragédia

 

Traktorvezetés közben lett rosszul egy férfi Rum határában, mentőhelikopter vitte a kórházba

 

Ismét egy sajnálatos eset vezette a híreket, pedig a hatalmas összefogásnak köszönhetően alakulhatott volna másképpen is. A „fél falu” a segítségére sietett annak a férfinak, aki a traktorban lett rosszul, és a járműből kiesett. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, de nem tudták megmenteni, még aznap hajnalban elhunyt. A helyszínen tájékozódtunk.

 

Molnár Marcell pályagondnok mutatta meg, hova tudott leszállni a helikopterForrás: © Szendi Péter

 

Beni Ferenctől, Rum polgármesterétől megtudtuk: – A nyugdíjas férfi korábban az önkormányzat alkalmazásában állt, nyugdíjazása után is kapott kisebb feladatokat; így aznap is, semmi előjele nem volt a rosszullétének. Az üdülőövezetből kellett volna behozni a zöldhulladékot. Egy rumi lakos járt arra, aki furcsállotta a traktor és vezetője helyzetét, látta, hogy segítségre van szükség. Egy másik járókelő, egy hölgy is jött, hívta a mentőket, közben engem is hívtak, én hívtam a háziorvost. A doktor úr előkészítette az újraélesztést, jöttek a mentők. Mentőkocsival vitték a közeli sportpálya öltözőjébe az idős férfit, aki korábban a helyi focicsapatban játszott tizenöt évig. Ott élesztették újra, és stabilizálták az állapotát, onnan vitték utolsó útjára - mesélte lapunknak. A teljes cikket ITT olvashatja!

 

Koronavírus

 

A terasznyitás első napja Vas megyében – Így költözött vissza az élet a vendéglátóhelyekre

 

Hosszú hónapok után április 24-én végre megnyithattak a vendéglátó egységek kerthelyiségei. Megyeszerte sokan éltek a lehetőséggel, hogy legalább egy kávéra, maszk nélkül beülhessenek valahova. Sok vasi városban jártunk, hogy különböző helyszíneken tapasztalhassuk meg, milyen az, amikor a védőoltásoknak köszönhetően visszakapjuk a korábbi életünk - ekkor még -egy kisebb, de annál jelentősebb darabját. A teljes cikket a fotókkal és videóval ITT találja! 

Április 24-én Szombathelyen is megnyitottak a vendéglátóhelyek teraszaiForrás: © Szendi Péter

 

Helyi közélet

 

Negyven éve lapunk is beszámolt a hármas ikrek érkezéséről, de a kerek születésnapjuk alkalmából is felkerestük a Takács-triót

 

Egy belvárosi társasház udvarán találkozunk 2021 áprilisában a Takács-trióval. Kati az emeletről szaladt le, pár perc, és érkeztek a fiúk is, akik egypetéjű ikrek. Gábor fehér, Péter szürke felsőben, egyforma tekintettel és hasonló stílusúra formázott hajjal.

 

Takács Péter, Kati Marilyn kutyával és Gábor az udvaronForrás: © Unger Tamás

 – A szüleink nem voltak felkészülve ennyi gyerekre. A hároméves bátyánk, Béla mellé szerettek volna még egy kislányt. Az orvosok ikreket jósoltak, két fiút, a születésünk előtti utolsó napon aztán egy ultrahang-készülék már három magzatot mutatott, de a harmadik gyerek neme azon sem látszott. Öröm és sokk volt nekik, ahogy sorban megérkeztünk: Gábor, Péter és Katalin – mesélték. A teljes történetüket ITT olvashatja!

 

Így teljesítették Vas megye táncosai a Jerusalema kihívást

 

Megkértünk néhány, a megye különböző pontjain tevékenykedő sikeres táncegyüttest, hogy táncoljanak el egy közös koreográfiát, amit teljesítettek is. Ki-ki a saját környezetében, saját közösségével. Nem véletlenül választottuk a dél-afrikai DJ Master KG dalát és az arra eltáncolt egyszerű koreográfiát. A Jerusalema kihívás az egész világon sok-sok millió követőre talált, munkahelyi, baráti közösségek csatlakoznak hozzá, hirdetve a szeretetet, a vidámságot, a vírus elmúlása után újrainduló világba vetett reménységet. Az összeállításban ismert Vas megyei helyszínek is felbukkannak. A teljes cikket ITT olvashatja!

 

Helyi életstílus

 

Virágos kiskertet alakított ki az oladi lakótömbök között

 

Az oladi lakótelepen sokan megcsodálják a tömbházak között születő kiskertet, amit az ott lakó Menyhárt Mária hozott létre önszorgalomból, kikapcsolódásként. A hölgy 36 éve szülésznő, Körmenden kezdett, majd 1995-ben született a lánya, utána került a szombathelyi kórház szülészeti osztályára. Tavaly gondolt egy nagyot, és művelés alá vonta a Nagy László utca 2–4. közötti fal melletti részt. A teljes cikket ITT olvashatja!

Virágos kiskertet alakított ki az oladi lakótömbök között Menyhárt Mária Forrás: © Cseh Gábor

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Sajben Solt Bendegúz tragédiája és látogatásunk a vasvári hármas ikreknél vezette a híreket januárban

 

Családi gazdaság az Őrségben, váratlan agyvérzés, újra baba született Kőszegen - Ez történt februárban

 

Kutyák öltek bárányokat, Szombathelyre került a Pa-dö-dő ikonikus autója, kínai vakcina - Ez történt márciusban

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!