Hétfőn még csaknem zavartalan volt a forgalom a határon

Hétfőn délelőtt még gyorsan, a személyforgalom esetében gyakorlatilag zökkenőmentesen történt a határátlépés Ausztria felől, de egy román rendszámú kisteherautót visszafordítottak a rendőrök.

Vas Népe

Egy román teherautó sofőrjének nem volt szerencséje Fotó: UT

Fotó: © Unger Tamás

Hétfőn délelőtt – még az előtt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette volna, hogy lezárják Magyarország határait és csak magyarok léphetnek be – kinéztünk a kőszegi határátkelőhöz, hogy lássuk, hogyan működik a beléptetés, vannak-e fennakadások, milyen szigorú az ellenőrzés.

Egy román teherautó sofőrjének nem volt szerencséje Fotó: UT

Dacára az intenzív forgalomnak és annak, hogy minden járművet leállítottak, nem alakult ki komolyabb sor, legfeljebb négy-öt autó torlódott fel. Az osztrák és magyar rendszámú személyautók ellenőrzésével gyorsan végeztek a szájmaszkos rendőrök – akik legalább nyolcan voltak –, és a magyar rendszámú teherautók is egy gyors iratellenőrzést követően simán jöhettek, viszont a külföldi rendszámú teherautókat komolyabb ellenőrzésre félreállították, és egy román rendszámú kisteherautót vissza is fordítottak Ausztria felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában