Kontroll alatt marad a magyar-osztrák határ

Április 19-ig biztosan folytatódik a határellenőrzés Magyarország schengeni belső határain, így az osztrák-magyar szakaszon is. Az erről szóló kormányrendelet április 7-én jelent meg. A beutazás feltételei és kivételei változatlanok.

vaol.hu

Fotós: volksgruppen.orf.at

Magyarország 2020. szeptember 1-je óta ellenőrzi a határforgalmat, azóta csak bizonyos feltételekkel lehetséges beutazni az országba. Alapszabályként 10 napos hatósági házi vagy intézményi karanténba kerülnek a beutazó magyar állampolgárok és magyarországi lakhellyel rendelkező külföldiek, amelyet két, negatív PCR-teszt eredményével lehet feloldani – ezek egyikét még utazás előtt is el lehetet készíttetni, ha az utas a schengeni övezetből, az Egyesült Államokból vagy Kanadából érkezik – tájékoztatott a magyarok.orf.at.

A szabályok alól kivételt képeznek többek közt a Magyarországra teherforgalomban vagy üzleti céllal beutazók, a munkavállalási vagy tanulási céllal ingázók, valamint a kulturális és sportesemények szervezői és résztvevői, a tranzitutasok és mindazok, akik igazolni tudják, hogy a belépést megelőzően, 6 hónapon belül átestek az új koronavírus-fertőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában