Frissen Vasból

2021.06.05. 07:00

Éjszakai bevetésen a halőrök – Két súlyos szabálytalanság miatt kellett intézkedniük

A vártnál kisebb volt a forgalom a vizeken egy hete az éjszakai ellenőrzéskor, de voltak néhányan, akik többet ittak, mint amennyi egy biztonságos horgászás közben elvárható. A halőrök párosával, illetve rendőri segítséggel járták végig a területüket.

VN

Fotó: VN/vasivizeken.hu

A vasi horgászszövetség hivatásos halőrei múlt pénteken éjjel látogattak meg több népszerű és kevésbé frekventált horgászvizet. Az ellenőrzést most is nagyban segítette a Mohosz támogatásával tavaly beszerzett nagy teljesítményű hőkamera, amelynek használata jelentősen megkönnyítette a munkát.

A halőrök párosával, illetve rendőri segítséggel járták végig a területükhöz tartozó legtöbb állóvizet és a Rába duzzasztott szakaszait kora estétől egészen éjjel egy óráig. A halőrök ezúttal – a korábbi éjszakai horgászattal kapcsolatos fokozott érdeklődés ellenére – a vártnál kevesebb horgásszal találkoztak.

Az ellenőrzés során két súlyos szabálytalanság miatt került sor halőri intézkedésre, emellett több horgászt kellett írásbeli figyelmeztetésben részesíteni kisebb, horgászrendbe ütköző cselekmények miatt. Ilyen volt például a szabálytalan parkolás vagy éppen a horgászhely kivilágításának elmulasztása – tudtuk meg.

A szövetség ezúton hívja fel a horgászok figyelmét a vízparton történő túlzott alkoholfogyasztás veszélyei­re, melyből szintén kaptak a halőrök némi ízelítőt.

A saját felszerelése mellett egészségét, sőt életét is veszélyezteti az, aki például a Rábán tartózkodik horgászatra alkalmatlan állapotban.

A szövetség munkatársai emlékeztettek: ezúton is kérik minden becsületes horgásztárs segítségét, hogy megalapozott és értékelhető információikkal támogassák a halállomány védelmét, észrevételeiket az alábbi elérhetőségeken közöljék, e-mail: [email protected], illetve telefonon a 06-94/506-835-ös számon, de elérhető az online anonim bejelentő is a vasivizeken.hu/hu/halvedelem/bejelento honlapon.

Kiemelt képen: Seregi Benjámin ellenőrzi az okmányokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában