Frissen Vasból

2021.09.24. 11:20

Azzal fenyegetőzött a szombathelyi férfi, hogy leszúrja saját magát és felrobbantja a gázhálózatot

A Szombathelyi Járási Ügyészség közveszély okozása előkészületének bűntette miatt emelt vádat azzal rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2020. május végén szombathelyi lakásában a gázhálózat felrobbantásával fenyegetőzött.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

A vádirat szerint a vádlott magánéleti problémái miatt több nyugtatót vett be, ezért a felesége mentőt hívott. Eközben a vádlott a lakásba bezárkózott és öngyilkossággal fenyegetőzött. A helyszínre érkező rendőrök felszólítására a vádlott nem nyitotta ki az ajtót, hanem közölte, hogy ha a rendőrök nem távoznak tíz percen belül, egy késsel kárt tesz magában és felrobbantja a gázhálózatot is – tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség.

A levélbedobó nyíláson benéző rendőrök látták, hogy a vádlott a lakás ajtaját asztallal és székkel eltorlaszolta és a konyhában lévő gáztűzhelyet megpróbálta elmozdítani a helyéről. A rendőrök a közeli lakásból három személyt kitelepítettek és a folyosón lévő

gázfőcsapot elzárták. A vádlott lakásába a Terrorelhárítási Központ munkatársai hatoltak be és elfogták a beszedett nyugtató hatása alatt álló és időközben az ágyba lefekvő vádlottat.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság dönt.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.vaol.hu/vezeto-hirek/robbantassal-fenyegetozott-a-tek-ment-egy-ferfiert-szombathelyen-4017225/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában