Újabb fejlemények a strand ügyében

2022.08.26. 19:06

Utalni kellene, rendeződne a régi városi strand sorsa

„Ha megkapom a pénzt, övék a telek” – közölte Bereczki László, a Vasi Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgatója megkeresésünkre.

VN

Forrás: Cseh Gábor

Ismert, a szombathelyi cég egy ingatlancsomagban szerezte meg a régi városi strandot. Bereczki Lászlót most azért kerestük, mert a baloldali frakció újabb közleményt adott ki, amiben Hende Csaba országgyűlési képviselőt vonják kérdőre. Mint arról többször írtunk, kórházi, mentőszolgálati dolgozók és civilek tiltakoztak az itt tervezett lakóépületek miatt. A cégvezető a telek visszaadása kapcsán született feltételekről azt mondta: - Szerettem volna kihúzni annak a méregfogát, hogy ha az önkormányzat visszavásárolja a területet, kettő év múlva eladja másnak, és más megépíti ugyanezt a projektet. 

A vezérigazgató szavai egybecsengtek azzal, amit korábban Horváth Attila, Szombathely alpolgármestere is nyilatkozott. Az érv pedig azért érdekes, mert 2024 októberéig szól Nemény András és a baloldali városvezetés megbízása az önkormányzat élén. Az adásvételi szerződést 2022. május 16-án írták alá, a szerződés szövegtervezetét pedig április végén hagyta jóvá a baloldali közgyűlési többség. Felvetésünkre, hogy azóta megérkezett a polgármesterhez Gulyás Gergely miniszter levele, amiben megerősítette korábbi ígéretét, Bereczki László azt mondta: - Ez valóban garancia lehet addig, amíg meg nem történik más. 

Ez alapján úgy tűnik, a szombathelyi városvezetésen múlik, átutalják-e a régi városi strand visszavásárlására kötött szerződés szerint a mintegy 130 millió forintot, és ezzel teljesítik-e nemcsak az eladó cég, hanem Gulyás Gergely által kért egyik feltételt is. 

Előzmények:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában