A nagy hátraarc

2023.09.01. 19:43

Horváth Gábor kiállt a herényiekért, a szombathelyi városvezetés visszakozott

A nagy hátraarc – értékelte Horváth Gábor, Herény önkormányzati képviselője a szombathelyi városvezetés csütörtöki lépését a Prenor-területek tervezett átminősítése kapcsán a Vas Népének.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

- Egy komoly veszély fenyegette a herényi városrész lakóit, a Brigád utca és a Csók István utca környékét, miszerint a városvezetés egy lakóparkot szeretett volna a Prenor területeinek egy részén, több, mint három hektáros területen megvalósítani. Ez a veszély a mai nappal elmúlt, Horváth Gábor képviselőtársam korábbi kezdeményezésére a mai nap ez a javaslat lekerült az asztalról – osztotta meg a jó hírt videóbejegyzésben Illés Károly frakcióvezető csütörtökön. Mint arról lapunk is beszámolt, a szombathelyi közgyűlés egyhangú határozata alapján a kertészeti területek átminősítésére tett módosító javaslat kikerült a város rendezési tervének felülvizsgálati dokumentumából. 

- A nagy hátraarc – értékelte a városvezetői döntést Horváth Gábor önkormányzati képviselő. Emlékeztetett, 2022 júniusában a baloldali városvezetés terjesztette elő és kérte meg a város főépítészét, hogy dolgozza ki a Prenor területének a beépíthetőségét, hogy a mezőgazdasági terület, faiskolai besorolásból átkerüljön kertvárosiasba. Az akkori közgyűlési határozatban úgy fogalmaztak: „(…) a mezőgazdasági terület, faiskola besorolás megváltoztatásával lehetőség nyílik önkormányzati tulajdonú ingatlanon kertvárosi lakóterület kialakítására. Hasonló, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan nem áll rendelkezésre a fejlesztéshez”.

A városrész képviselője szerint ez a döntés már akkor több problémát vetett fel, példaként a Brigád utca falusias környezetét említette. Horváth Gábortól megtudtuk: az ügyben folyamatosan egyeztetett a lakókkal, az ő véleményüket tolmácsolta akkor is, amikor júniusban megfogalmazta a város főépítésze számára kifogásait és ugyanígy kiállt a választókörzetében élőkért a rendkívüli közgyűlésen is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában