Hallgassa élőben!
2021. 05. 12. 06:30 | [email protected]

A korábban az NHL-ben is dolgozó amerikai Kevin Constantine-t nevezték ki a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának vezetőedzőjévé, adta hírül hétfőn az osztrák ligában szereplő székesfehérvári klub honlapja, kiemelve, hogy a 62 éves tréner 1993-tól 2002-ig többek között a San Jose Sharks, a Calgary Flames, a Pittsburgh Penguins és a New Jersey Devils csapatánál is dolgozott vezető- és másodedzőként – ezek bizony veretes nevek. Első évében az NHL legfiatalabb vezetőedzője volt, és az 1993/1994-es szezonban az év edzőjének járó Jack Adams-díjra is jelölték, mivel a San Jose 58 ponttal többet szerzett (!) vele, mint az előző évadban. Arról már nem szól a fáma, hogy ha ilyen lendületesen indult az edzői pályafutása, akkor miért bicsaklott meg, miért került alacsonyabb ligákba, a juniorokhoz, aztán Ázsiába, majd Lengyelországba; mindenesetre innen már csak egy ugrás volt Székesfehérvár.

De most ne is Constan­tine-ról essék szó, hanem a fehérváriakról, akik 2010 óta immár a 14. alkalommal váltanak vezetőedzőt, és ez azért kicsit soknak tűnik.

A lista: Jarmo Tolvanen (finn), Ulf Weinstockm (svéd), Énekes Lajos, Kevin Primeau (kanadai), Jan Neliba (cseh), Rich Chernomaz (kanadai), Marty Raymond (kanadai), Rob Pallin (amerikai), Hannu Järvenpää (finn), Tyler Dietrich (kanadai), Benoit Laporte (kanadai), Hannu Järvenpää, Antti Karhula (finn), Kevin Constantine.

Akadtak csúnya elválások, Pallin távozásakor a klub először azt kommunikálta, hogy a Fehérvár AV19 egyik legeredményesebb edzőjeként őrzi majd a klubtörténet, némi nyilatkozatháború után azonban már azt emelték ki vele kapcsolatban, hogy már másod­edzőként megfúrta az elődjét. Kapkodhatjuk a fejünket, hogy mi történik Fehérváron. A legutóbb, április elején lapátra tett tréner, Karhula irányításával amúgy a klub a legsikeresebb idényét zárta az osztrák ligában azzal, hogy az alapszakaszban harmadik lett. A rájátszásban aztán az elődöntőbe jutásért simán, 4–0-s összesítéssel maradt alul a Vienna Capitalsszal szemben, az utolsó meccset hazai pályán 6–0-ra bukta el. De az is kínos volt a fehérváriaknak, hogy a Magyar Kupa döntőjében 5–4-re kikaptak a DEAC-tól. „A klub részéről olyan fokú bizalomvesztés alakult ki, amely a további együttműködést lehetetlenné teszi” – dörögték ezután a Fehérvár AV19-nél Karhula menesztését indokolva.

Most pedig itt van Kevin Constantine, akinek a szerződése kettő plusz egy évre szól, de nagy bátorság arra tenni, hogy ki is tölti.

Címkék

Hozzászólások