Keddtől nem kell maszkot hordani az iskolapadban Ausztriában

Nem kötelező maszkot hordaniuk a tanároknak és diákoknak az osztálytermekben június 15-től, jelentette be Heinz Faßmann oktatási miniszter. A kedvező járványadatok nyomán további enyhítések is érvénybe lépnek a közoktatási intézményekben.

vaol.hu

Fotó: ORF

A maszkviselés a népiskolákban már eddig sem volt kötelező, a szabályt most kiterjesztik a többi iskolatípusra is. Fontos, hogy az iskolák közös helyiségeiben továbbra is kötelező a maszkviselés – számolt a magyarok.orf.at.

Szintén június 15-től az iskolán kívülről érkező személyekkel, egyesületekkel közös programok már nemcsak a szabadban, hanem beltérben is megtarthatók, és tornaórát is ismét lehet a tornatermekben tartani. A megfelelő védőtávolság mellett ismét lehet közösségben énekelni és fúvós hangszereken játszani. Ha a távolságtartás nem lehetséges, az énekeseknek maszkot kell viselniük, közölte az oktatási minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában