Frissen Vasból

2021.06.20. 07:30

Marad a kánikula vasárnap is megyénkben

Ugyanakkor a hőség mellett elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarokra vonatkozóan Vasra, ami azt jelenti, hogy egyes területeken hiretelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék, jégeső is előfordulhat, a fő veszélyforrást a villámlás jelenti.

vaol.hu

Az euró drágulása a mindennapi életre is kihat. Aki nyaralni készül, úgy kalkuláljon, hogy akár 15 százalékkal is többet fizet 2020-ban, mint a hasonló szolgáltatásokért a múlt évben F

Fotó: VN-archív/Unger Tamás

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap is tikkasztó napsütésre számíthatunk, melyet csak kevés gomolyfelhő zavarhat. Esetleg estefelé fordul elő néhol frissítő zápor, zivatar. Országos hőség lesz 30-35 fokos maximumokkal. A keleti szél csak néha élénkül meg.

Estére a gomolyfelhők túlnyomó része feloszlik, ugyanakkor nyugat felől változó vastagságú fátyolfelhőzet húzódik előbb a Dunántúl, majd a középső területek fölé is. Csapadék nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 23 fok között alakul, a vízpartok és a belvárosok mellett az Észak-Dunántúlon a magasabb értékekkel.

Jelenleg az erős UV-B sugárzás és a hőség jelentik a legnagyobb kihívást humánmeteorológiai szempontból. Kerüljük a déli napsütést, figyeljünk a kellő folyadék fogyasztásra és hűsítésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában