Összegzés

2022.04.24. 19:40

Húsz kiló lőszer a celli tónál, szombathelyi közlekedés, hatalmas rudli, M87 - Ez történt a héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: Cseh Gábor

Íme Vas megye öt legszebb Tündérszépe: hamarosan az is eldől, ki ragyoghat a döntőben!

Lezárult Tündérszépek 2022 országos szépségversenyünk első, regionális fordulója, a megyei zsűri pedig kiemelte az országos fináléra esélyes öt legszebb hölgyet. Vas megye öt legszebb hölgye, a zsűri döntése nyomán (abc sorrendben):  Esztergályos Evelin, Giczi Eszter, Juhász Fanni Vivien, Kozma Dóra, Vámos Tímea.

Közlekedés: videón két szabálytalanság Szombathelyen

Videón, ahogy a piroson, a biciklisek elé hajt egy autós Szombathelyen

Ismét egy fedélzeti kamerás felvételt hoztunk Szombathelyről. A felvétel Szombathelyen, a Petőfi Sándor utcában készült, amikor egy személyautó a piros jelzés ellenére áthajt a kereszteződésen éppen a szabályosan áthaladó kerékpárosok elé. 

Majdnem baleset lett a szabálytalan sávváltásból Szombathelyen

Az egyik személyautó balra kanyarodott a Zanati útról, de talán egy kicsit korán tette ki a sofőr az irányjelzőt, a másik sofőr pedig ezért kezdett sávot váltani a külső sávból. Bár az utóbbi jármű vezetője is szabálytalanul, a záróvonalat átlépve tette ezt. 

M87: egy újabb mérföldkő

Kiírták a közbeszerzési eljárást a Szombathely–Kőszeg közötti gyorsforgalmi út kiviteli tervezési feladatainak elvégzésére. A mintegy 18,09 kilométer hosszú szakasz közvetlen kapcsolatot teremt az osztrák határ és Bécs irányába.

Hatalmas rudlit videózott olvasónk Bejcgyertyánosnál

Manapság az emberek előszeretettel videózzák, vagy éppen fotózzák le, ha valami érdekeset látnak. Ide tartozik az is, amikor egy szarvascsorda vonul át éppen az úton az autók előtt. Ezúttal egyik olvasónk Bejcgyertyános közelében kapott lencsevégre egy nagyobb rudlit szerdán délután. Érdekesség, de a felvételen az állatok pont a vadveszélyre figyelmeztető tábla után néhány méterrel szökkentek keresztül az úttesten. Videó a cikkben:

Tisztelet és kegyelet - Sokan a temetés után jönnek el kiskedvencük sírjához Szombathelyre

A magyarországi két kisállattemetőből az egyik Szombathely mellett, 1996 óta üzemel. Egy alsónémedi kirándulás után döntött úgy Rétfalvi Zoltán édesapja, hogy létrehoz egy kegyeleti helyet. Rétfalvi Zoltánnal beszélgettünk. 

Új a forgalmi rend Szombathelyen a Benczúr utcában - Megnéztük, hogy megy az átállás az autósoknak - videó

Mint ahogy korábban megírtuk, április 20-tól csak egy irányban, a Levendula utca felé lehet közlekedni a Benczúr utca egy szakaszán. Megnéztük, hogyan alkalmazkodnak az autósok az új szabályokhoz az első éles nap reggelén. Egyértelműen látszik, a kezdeményezés elérte a célját, a zsúfoltság csökkent, a forgalom gördülékenyebb, de persze szoknia kell még a közlekedőknek az egyirányúságot, ott létünk alatt 4 autó is a forgalommal szemben a Levendula utca irányából érkezett a Gotthárd-iskola elé. Videó is készült!

Hende Csaba, V. Németh Zsolt és Ágh Péter is átvette a megbízólevelét - fotók

Vas megye mind a három régi-új országgyűlési képviselője, dr. Hende Csaba, Ágh Péter és V. Németh Zsolt is átvette a következő négy esztendőre szóló képviselői megbízólevelét az illetékes választási bizottság elnökétől.

 

Nem rang, hanem szolgálat - Húsvéthétfőn iktatták be Fekete Szabolcs Benedek segédpüspököt - fotók

Húsvéthétfő délutánján iktatták be püspöki rangjába Fekete Szabolcs Benedeket, aki ettől fogva dr. Székely János megyés püspök segédpüspökeként teljesít szolgálatot.

Sok vízzel és kevés kölnivel locsolkodtak Vas megyeszerte - fotók

Megyeszerte ünnepi rendezvényekkel várták a közönséget húsvéthétfőn is: a hagyományhoz hűen a fő program a locsolás volt.

Gyűjtse a milliókat: átvették a fődíjat is – Íme a szerencsés vasi előfizetők

A Vas Népe Szerkesztőségében Lőrincz-Farkas Eszter főszerkesztő köszöntötte szerdán a Gyűjtse a milliókat elnevezésű Mediaworks-akció Vas megyei nyerteseit, köztük az ország egyetlen fődíjasát, a szombathelyi Horváth Józsefet, aki 5 millió forintot nyert a játékban.

Húsz kiló lőszer és repesz a tónál Celldömölkön

Lőszereket találtak a celldömölki tónál még húsvét előtt. A közterület-felügyelet őrizte egy éjszakán át, majd jöttek a honvédségi tűzszerészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában