Összegzés

2022.10.31. 07:00

Osztrák-magyar termékárak, bezáró postahivatalok, kreténezés a közgyűlésen - Ez történt Vas megyében

Összegyűjtöttük a hét legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Összességében: ha csak vásárolni mennénk, nem érdemes Ausztria felé vennünk az irányt

Forrás: MW-archív

Megnéztük, mi mennyibe kerül - A határ mindkét oldalán ellenőriztük, hogy miképpen alakulnak a fogyasztói árak

Megnéztük, mennyibe kerülnek az alapvető háztartási cikkek Magyarországon és Ausztriában. Tizenöt élelmiszer, illetve alapvető háztartási cikk magyarországi és ausztriai árát hasonlítottuk össze. Itthon olcsóbbak a termékek – derül ki összeállításunkból.

Átmenetileg bezár néhány postahivatal Vas megyében

Úgy tűnik, az energiaárak emelkedése miatt a Magyar Posta Zrt.-nél is takarékossági intézkedések lépnek életbe. Országosan 366 postahely működését szüneteltethetik, abban Vas megyei posták is érintettek. 

Ezt jó, ha tudod! Forgalmas szombathelyi benzinkúton változik a tankolás novembertől

Több töltőállomásának működésében is változás áll be november 2-ától - közölte közösségi oldalán a Shell. Szombathely egyik nagy forgalmú benzinkutja is érintett az ügyben, november elejétől csak a cég szerződött, vállalati partnerei - akik rendelkeznek euroShell üzemanyagkártyával - használhatják majd a Kiskar utca 8. alatt található töltőállomást.

Maradt az alpári stílus a közgyűlésen: Kreténezés és káromkodás - fotók

Nem változott a szombathelyi baloldali képviselők kottája: bár október 23-án még az együttműködés fontosságát hangsúlyozta Nemény András, ehhez képest maradt a megszokott kommunikáció, éles hangon kritizálták az Orbán-kormány intézkedéseit, a kormánypártot és Hende Csabát a baloldali képviselők a közgyűlés első napirendi pontjának vitájában.

Daru dőlt egy gyárépületre Szombathelyen

Csütörtökön délelőtt emelési munkálatokat végeztek Szombathelyen, a Puskás Tivadar utca egyik gyárának telephelyén. Információink szerint az egyik tetőn lévő berendezést cserélték, amikor az elsődleges információk szerint valószínűleg műszaki hiba miatt az egyébként szakszerűen üzemeltetett daru eldőlt, rá a gyárcsarnok tetejére. 

Rendőrautóval ütközött egy migránsokkal teli kisbusz Szombathelyen - fotó

A tunéziai állampolgárságú gépkocsivezető haladása során eddig tisztázatlan körülmények között felhaladt a gyalogjárdára, majd az úttestre visszatérve egy szolgálati gépkocsinak ütközött. Az ütközést követően a járműből a gépkocsivezető és több utasa is kiszállt és elfutott a helyszínről, őket a járőrök a környező utcákban elfogták. 

Ronaldinho is segít Árminon

A világhírű Ronaldinho is segíteni szeretne a szombathelyi kisfiún, ezért az általa dedikált cipőt bocsájtják aukcióra, amit még Budapesten dedikált október elején - olvastuk Gróf Dávid debreceni futballista Instagram oldalán. A liciten részt venni a poszt alatti kommentszekcióban lehet majd, november 15-ig. A legutóbbi beszámolók szerint a kisfiú valamivel jobban érzi magát. Ármin édesapjától megtudtuk: az Gróf Dávid és a HSI Succer játékosügynökség közösen vették fel a kapcsolatot Ronaldinhoval, aki készségesen segített nekik.

Megvan, ki tervezheti az M87-es utat

A Tura-Terv Mérnökiroda Kft. és a Pannonway Építő Kft. tervezheti a Szombathely és Kőszeg közötti 18 kilométeres gyorsforgalmi utat. A portál most arról tájékoztatott: a kiviteli tervekre vonatkozó közbeszerzési eljárást lefolytatták. 

Ön látta? Mutatjuk, milyen volt a napfogyatkozás a Savaria Egyetemi Központ tetejéről - fotók, videó

Közös távcsöves észlelést hirdetett az ELTE Savaria Egyetemi Központ Földrajz Tanszéke és a Gothard Jenő Csillagászati Egyesület kedden, a részleges napfogyatkozás idejére. Éppen időben oszlott el az éjszaka érkezett hidegfront felhőzete, kellemes időben, ideális körülmények között lehettek tanúi az érdeklődők a részleges napfogyatkozásnak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában