Visszatekintő

2023.09.18. 07:00

Tökfesztivál, eltűnt lány, Séfek Séfje, balesetek Vas vármegyében - Az elmúlt hét legfontosabbjai

Az elmúlt hét is bővelkedett eseményekben Vas vármegyében. Ha lemaradt, most pótolhatja.

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Eltűnés miatt körözi a Kőszegi Rendőrkapitányság Varga Dzsenifer Annát.

41 évnyi kenyeri tanítás után, 62 éves korában elhunyt Szabó Ferencné Rosta Ilona, Ili tanító néni. Emléke tovább él az általa tanított gyermekekben.

Miután Gyimesi Ádám Wolf András séftől megkapta az aranykést, kétszer is főzhetett a TV2 Séfek séfe című műsorában. Ádám hat évet élt Ausztráliában, jelenleg Grazban dolgozik.

Ananász is készült tökből az idei Őrségi Tökfesztiválon, amely már a 19. volt a sorban. Szombaton óriási volt az érdeklődés, hömpölygött a tömeg, minden volt, amit az ember megkívánhat, például sütőtök pálinka is.

Ittas volt a sofőr, egy autó felborult a 86-os úton, teljesen le kellett zárni a forgalmat főutat.

Szerdán a déli órákban egy német rendszámú Volkswagen személyautó haladt Szombathelyen a Rozsnyó utcában, ahonnét a sofőr jobbra, a 86-os és 87-es számú főutak közös, várost elkerülő szakaszára akart kanyarodni. A sofőr figyelmetlen volt és a neki balról, a védett úton érkező magyar rendszámú Kia elé kanyarodott, amivel összeütközött. 

Szerdáról csütörtökre virradóra villám csapott a templom tetején lévő villámhárítóba, emiatt pedig kigyulladt a templom teteje Kőszegfalván. A tüzet a kőszegi és a szombathelyi tűzoltók oltották el.

Több százan fordultak meg a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában szombat délután, mégis családias hangulatú maradt a Kámon-Herény piknik, amit ezúttal jótékonysági akcióval kötöttek össze.

Szombathely-Zanaton a 86-os főúton egy új, közvilágítással, járdakapcsolattal ellátott gyalogátkelőhelyet alakítanak ki és két traffiboxot is elhelyeznek – jelentette be Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke szombaton. A szükséges 34 millió forintot Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter saját keretéből ajánlotta fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában