Frissen Vasból

2021.05.17. 07:00

Szörnyű tragédiák, hat adag vakcinát kapott egy férfi, jégeső pusztított – Ez történt Vas megyében

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Véletlenül hat adag Pfizer-vakcinát kapott egy szombathelyi férfi

Véletlenül több adagot kapott a Pfizer-oltásból Szakács László múlt pénteken. Egy napot a kórházban töltött, azóta sincsenek tünetei, az oltás utáni ötödik napon, szerdán beszélgettünk vele. Nem először történt ilyen, a média a napokban az olaszországi esetet kapta fel. A részletes cikkünket a témában ITT találja!

Szakács László
Fotó: Cseh Gábor

Kisbaba holttestét találták meg egy szombathelyi lakásban

Úgy tudjuk, hogy a lakásban egy negyven év körüli pár lakik. Reggel 7 óra után mentők érkeztek a helyszínre, akik valószínűleg egy nőt vittek kórházba a lakásból, majd néhány órával később a rendőrök is megjelentek a Barátság utcában legalább négy járőrautóval. A bűnügyi helyszínelők tíz óra körült érkeztek meg, ők egész délelőtt nyomokat rögzítettek a lakásban, a halottszállítók pedig egy kisgyerek holttestét vitték el. A rendőrség válaszolt lapunknak, később újabb információkról értesültünk. A részleteket ITT találja!

Nem kímélte a jégeső Vas megyét, hatalmas mennyiség zúdult Peresznyére

Ahogy arról részletesen beszámoltunk, Győr-Moson-Sopron után Vasban is lecsapott a jégeső, nem is akárhogy. Mi is ellátogattunk Peresznyére, ahol videót is készítettünk az ott uralkodó állapotokról. ITT mutatjuk, hogy mit tapasztaltunk! Később a település polgármesterével is beszéltünk, aki lapunk érdeklődésére bevallotta: attól tartott, hogy másnapra nem marad ép ház a településen. Orbán Gyula beszámolóját ITT olvashatja!

Létezik ilyen? Teljes egészében kátyúmentes lett az egyik vasi kisváros

A hitel nélkül gazdálkodó települések támogatásaként kaptak a kormánytól jelentős összeget, hogy az összes városi tulajdonú utat felújítsák, egyedül a Toldi utca maradt ki, ennek nem az önkormányzat a kezelője. Most teljes egészében kátyúmentes lett a vasi kisváros. Teljes cikkünket ITT olvashatja!

Nem tudott a felesége nélkül élni, a halálba is követte a bobai férfi

Az arra járók már sejtették, hogy tragédia történt Bobán, a József Attila utca egyik takaros családiházában, amikor több rendőrautó és nyomozók álltak az épület előtt hétfőn. Több emberrel is beszéltünk a faluban, mindenki csak jókat mondott Zoli bácsiról és Klári néniről, akik a szép házban laktak. Cikkünket ITT olvashatja! Kiderült, hogy a házaspár idén ünnepelte volna az 50. házassági évfordulóját. Erről ITT írtunk.

Az említett bobai ház
Fotó: Horváth Balázs

Konyhafőnök: két Vas megyei résztvevője is van a népszerű televíziós főzőműsornak

Felkerestük a szombathelyi amerikaifocistát, Békei Norbertet, akivel a kezdetekről, a Konyhafőnökben szerzett sikerélményeiről, a Michelin-csillagos séfek dicséreteiről és kritikáiról, valamint a népszerűségről beszélgettünk. A teljes interjút ITT olvashatja! A celldömölki származású lelkésznő, Pongráczné Győri Boglárkát is elértük, aki lapunk érdeklődésére elmondta, hogy két hittanóra között adta be a jelentkezését. A vele készült teljes beszélgetést ITT találja! Mindkét vasi versenyző helyet kapott Sárközi Ákos csapatában.

Sárközi Ákos bizalmat szavazott a szombathelyi versenyzőnek, aki a továbbiakban a kék csapatot erősíti
Fotó: RTL Magyarország

Nehéz a temetői tolvajok lefülelése – Gyászoló családok panaszkodtak lapunknak

Több gyászoló szombathelyi család is megkeresett minket, hogy a Jáki úti temetőből hozzátartozóik sírjáról rendre lelopják a virágot. Az ügyről ITT írunk részletesen!

Ismét a zrínyis Halász Tímea nyerte a Game Time-ot

Timin semmi nem múlott, még a téli hóesésben is képes volt hosszú órákon át gyakorolni egy-egy feladatsort. Amikor bezárták az iskolákat, meghosszabbították a versenyt és újabb két sportág a dance és a jump is felkerült a palettára – ezekkel is megbirkózott. Nemcsak jól, hanem gyorsan is kellett dolgozni, hiszen fontos tényező volt az idő. A maximális pontot gyűjtők között is rangsort állítottak fel a teljesítéseket előbb igazolók javára. Halász Timi az iskolájából is mindvégig segítették, biztatták. A teljes cikket ITT találja!

SZJA-bevallás: Olvasóink kérdeztek, a NAV vasi igazgatóságának sajtóreferense válaszolt

Petkovits Anikó, a NAV Vas megyei sajtóreferense tegnap élő adásban válaszolt olvasóink adóbevallást érintő kérdéseire. Összefoglaltuk az elhangzottakat. Teljes cikkünket a témában, ami sokaknak nyújtott segítséget ITT találja!

Petkovits Anikó a Vas Népe szerkesztőségében. Aki kérdezte: Budai Dávid
Fotó: Szendi Péter

Ismertette a május 19-i nyitás végleges szabályait az osztrák kormány

Szerdától Ausztriában országszerte kinyithatnak az éttermek, színházak és sportlétesítmények, újból lehet rendezvényeket is szervezni. Ezeket azonban csak az érvényes zöld igazolvány birtokában lehet igénybe venni, és a határellenőrzés is szigorú marad. A részletes cikket ITT találja!

Megtalálták az orvosok, mi okozza a vasszécsenyi kis Emili betegségét

Az intenzív terápiának köszönhetően rengeteget fejlődött Emili, akiről mostanra kiderült, egy egészen ritka betegségben szenved. Szülei mindent megtesznek gyógyulásáért, lányuknak egy alapítványt is létrehoztak. Teljes cikkünket ITT olvashatja!

Vas megye végzős diákjai 2021-ben – Fotók, névsor

Bár idén is máshogy alakult a ballagás, mint ahogy azt megszokhattuk, mellékletünkben összegyűjtöttük a megye összes végzős osztályának fotóját, valamint a hozzájuk tartozó névsort. A cikkünket ITT találod!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában