Összegzés

2022.09.18. 20:00

Vihar pusztított Vas megyében, az MMIK-ban bújt el a rendőrök elől egy férfi, kifakadtak a boltosok - Ez történt a héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Forrás: vaol.hu

Vihar és felhőszakadás Vas megyében - Kidőlt fák, lecsapott a villám, folyamatosan vonultak a tűzoltók:

Szombathelyen csütörtök délután 2 óra után néhány perccel érkezett meg a vihar, ami rövid idő alatt jelentős csapadékot hozott.

 

A szombathelyi rendőrség épületéből szökött meg egy férfi, a rendőrök az MMIK-ban fogták el:

Rendőrök vették körbe szerda délután a szombathelyi MMIK épületét, nem megerősített információink szerint a rendőri intézkedés alól akarta kivonni magát a menekülő személy. Úgy tudjuk, a férfit előállították, az intézkedés közben pedig a rendőrség épületéből szökött meg, majd futott a közeli MMIK-ba, ahol elrejtőzött.

 

Turistacsalogató a szombathelyi belváros? Kifakadtak a boltosok: kéregetők, ordítozók zavarják a nyugalmat:

A ferences templom mellett rendszeressé váltak a rendőri, közterület-felügyelői intézkedések, és sokszor kell mentőt hívni az utcán fekvő hajléktalanokhoz – erről panaszkodnak az itteni üzletek üzemeltetői, illetve az ott dolgozók.


Kórházba került az elütött biciklis Szombathelyen - fotók:

Biciklis hajtott ki az autó elé kedden délelőtt a szombathelyi Magyar utcában.

 

Íme a győztesek: ők az idei Gyermekmosoly Vas megyei dobogósai:

Ezúttal is nagy sikerrel zárult a cuki gyerkőcök képeit bemutató pályázatunk. Két kategóriában díjaztuk a legszebb mosolyokat. Mutatjuk a legtöbb szavazatot kapott fotókat.

 

Esőáztatta tökös fesztivál az Őrségben - Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az Őrségi Tökfesztivált - fotók:

Négy település - Őriszentpéter, Szalafő, Nagyrákos és Magyarszombatfa -, valamint az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság együttműködésében az idén 18. alkalommal rendezték meg az Őrségi Tökfesztivált. Szombaton az időjárás nem volt kegyes, ezen kívül azonban abszolút elégedettek lehettek az érdeklődők. A vásári forgatagban mindent kínáltak, ami szem-szájnak ingere.

 

Majdnem teljesen kész a városon áthaladó főút rekonstrukciója Celldömölkön:

Már csak az átadás-átvételi szemlén felmerült hibák javítása zajlik a kormányzati támogatással épülő, a városon átmenő főúton.

 

A látássérült Tomi munkát keres - Egy állás a szombathelyi fiatalnak az önállóságról, a közösséghez való tartozásról is szól:

Két éve beszélgettünk először a látás- és mozgássérült Csiszár Tamással. Vaksiboy – akkor még ezt a nevet használta a PTE filozófia szakos hallgatója. A 22 éves Tomi júniusban abszolutóriumot szerzett Pécsen szabad bölcsészet (filozófia–etika) szakon, és éppen munkát keres.

 

Embercsempészt fogtak a rendőrök a 86-os főúton, 15 migránst szállított a határ felé - fotó:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Pécsi Osztályának információi alapján a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai 2022. szeptember 16-án, a hajnali órákban, a 86-os számú főúton ellenőriztek egy litván forgalmi rendszámú gépkocsit, amit egy lett állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül további 15, magát az ellenőrzés során szír állampolgárnak mondó személy utazott. Az intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz

 

Aki keres, most biztosan talál gombát a vasi erdőkben - Körmendi gombászt kérdeztünk:

Gombadömping van, az idei év jobb, mint a tavalyi - mondják az erdőjárók. Nagy szezont fut a vargánya, de már mutatja magát az őzláb is.

 

Egy évvel a baleset után - Már úszni tanul Dr. Varjú Gábor a Szombathelyi Állatkórház alapítója - videók:

Egy év telt el Dr. Varjú Gábor szombathelyi állatorvos, az Állatkórház alapítójának balesete óta. Most közösségi média oldalán osztott meg felemelő videókat kitartásáról, és sikereiről. Egy évvel balesete után ismét vízben, mint a posztjában is írja, van rá remény, hogy újra segédeszköz nélkül tud majd gyorsabban úszni.

 

Többgenerációs segítség - A kormány meghallgatta kérésüket, és ez sok Vas megyeit is érint:

Százezerről csaknem egymillió forintra emelkedett volna a téli fűtésszámlája az öttagú, generációs házban élő sárvári családnak az átlagfogyasztás bevezetésével. Vas megyében sem ők az egyetlenek, akik hasonló cipőben járnak, a kormány pedig meghallgatta segélykiáltásukat: módosultak a szabályok.

 

Ketten megsérültek, amikor felborult egy autó Zsédeny közelében - fotók, videó:

Hétfőn kora délután egy Toyota személyautó haladt Sárvár felől Zsédeny irányába a 84-es főúton, amikor a jármű egy előzésből tért vissza a jobb oldali sávba, de a balra ívelő kanyarban az autó a jobb oldali padkára hajtott, ahonnét a sofőr egy hirtelen mozdulattal próbált visszatérni az útra. A manőver közben az autó vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, ami sodródni kezdett, majd a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról és egy kis árokba hajtott, ami miatt felborult. A jármű végül az út melletti mezőgazdasági területen állt meg a tetején. Az autóban ketten utaztak, mindketten megsérültek, a mentők az elsődleges információk szerint könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel szállították a szombathelyi kórházba őket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában