Összegzés

2023.01.23. 07:00

Felborult a kamion, megérkezett a havazás, túszmentés a PTE-n - Ez történt a múlt héten Vas vármegyében

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Forrás: vaol.hu

Felborult egy kamion Egyházasrádócnál

A szlovák szerelvény Körmend felől Szombathely irányába tartott a 86-os számú főúton, amikor Egyházasrádóc közelében a jármű megcsúszott egy enyhén balra ívelő kanyarban a nedves úton, majd a bal oldali árokba hajtva átfordult és az oldalára borulva állt meg egy mezőgazdasági területen. A kamion sofőrje könnyebben megsérült a balesetben, a mentők fejsérülése miatt kórházba szállították. Szerencsére a baleset idején épp senki nem jött szemből az amúgy nagyon forgalmas főúton.

 

Erőteljes havazásra ébredt Észak-Vas vasárnap reggel

Egy újabb mediterrán ciklon miatt havazott a Dunántúlon, így Vasban is. A csapadék délutántól, kora estétől fokozatosan gyengült, megszűnt.


Tényleg gyereket akartak fekete furgonba csábítani Szombathelyen?

Rengeteg kommentet és megosztást kapott az a közösségimédia-bejegyzés, ami a szerdai napon tűnt fel egy szombathelyi anyuka oldalán, akinek a gyermekét állítása szerint egy fekete, lesötétített üvegű Mercedes Vito kisbuszhoz akarta csalogatni egy ismeretlen, kopasz férfi. A gyermek a poszt szerint ezután egy szintén ismeretlen személyautót állított meg, aminek beugrott az anyósülésére, majd ezzel az ismeretlennel jött el a helyszínről, ezután a rendőrök vitték el a gyermeket az édesanyjához.

 

A helyszínen meghalt a Jánosháza közelében elütött kerékpáros

Pénteken reggel nem sokkal 7 óra előtt egy utánfutót vontató Suzuki személyautó haladt Jánosháza felől Kemenespálfa irányába, amikor egy Nissan kezdett a jármű előzésébe. A Nissan az előzési manőver közben a jármű bal elejével elütött egy szemből szabályosan, az út szélére húzódva érkező kerékpárost. Az idős biciklis olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset idején már kezdett világosodni, úgy tudjuk, hogy a kerékpáros láthatósági mellényt viselt és a kerékpár is ki volt világítva a reggeli órában.

 

Egy szombathelyi férfi kálváriája - Visszaélnek a mobiltelefonszámával, ingatlant is kínálnak az elérhetőségével

Napi 80- 100 telefonhívása van ismeretlenektől Tóth Józsefnek, miután telefonszámával feltehetően csalók indítanak országszerte hívásokat. A férfi feljelentést tett a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

 

Hende Csaba: a vasi kistelepülések is számíthatnak a kormány támogatására

A Magyar Kormány támogatásának köszönhetően a választókerületemben tíz kistelepülés közel 82 millió forintot kap a megemelkedett rezsiköltségek fedezésére – jelentette be közösségi oldalán dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, Szombathely és térségének országgyűlési képviselője.

 

A keresztények egységéért - Együtt miséztek a történelmi egyházak püspökei a Székesegyházban

Az ökumenikus imahét csütörtöki alkalmán a többéves hagyománynak megfelelően a történelmi egyházak püspökei miséztek együtt a Sarlós Boldogasszony Székesegyházban.

 

Túszmentés a PTE ETK nyílt napján - Látványos bemutatót tartott a Magyar Honvédség

Nyílt napot tartott csütörtökön szombathelyi képzési központjában a PTE Egészségtudományi Kara. A tájékoztatókat követően katonai dinamikus bemutatót tartott a Magyar Honvédség Szombathelyi Toborzóirodája és a 83-as Területvédelmi Zászlóalj. Magyar Honvédség Egészségügyi Központja idén első alkalommal képviseltette magát a kiállítók között.

 

A kormány segítséget nyújt a nehéz időkben - A családok és az önkormányzatok is támogatást kapnak

V. Németh Zsolt körzetében egyetlen 10 ezer fő feletti település van, mégpedig Körmend, a város 133 millió forintot kapott rezsitámogatásra a kormánytól.

 

Itt alusszák örök álmukat a Batthyányak - A németújvári Batthyány-kriptában jártunk

A németújvári Batthyány-kripta a Habsburgok bécsi császári kriptája után a második legnagyobb sírbolt Ausztriában. A Batthyány család csaknem félezer éve temetkezik ide, több mint százötven családtag nyugszik a ferences templom alatt található kriptában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában