Összegzés

2023.02.12. 20:00

Hős vasi tűzoltók Törökországban, szétmarcangolt macskatetemek, zöldhullám - Ez történt

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Hír érkezett az egyik Törökországban állomásozó vasi tűzoltóról

"Adjunk arcot a hőseinknek - Csapatkép az Alfákról és Bravokról" címmel tett közzé bejegyzést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a hivatalos közösségi oldalán. Mint leírták, két csapatban dolgoznak a magyar mentőszervezet tagjai Törökországban, a csapatokat Alfa és Bravo névre keresztelték. A fotókon egy, a vasiak számára ismerős arc is felbukkan, Veiczer Krisztiáné, aki a Bravo csapat legénységét erősíti. (Krisztián a hátsó sorban, sisak nélkül, középen látható)

Sokkoló: Szétmarcangolt macskatetemeket talált Szombathelyen olvasónk kutyasétáltatás közben

Legalább öt-hat macska tetemét fedezte fel olvasónk kutyasétáltatás közben csütörtökön Szombathelyen. A 112-es Hívásfogadó Központ mögötti területen járt, amikor egy ágas-bogas részen vérben úszó, szétmarcangolt állatmaradványokra lett figyelmes. Úgy tűnik, a cicák erőszakos cselekmény áldozatai lettek: azokat megnyúzhatták, kibelezhették. Olvasónk képet is készített, amit a sokkoló látvány miatt kitakarva teszünk közzé. 

Videó: működik a zöldhullám Szombathelyen vagy sem?

Több olvasónk is panaszkodott, hogy nem működik a zöldhullám és emiatt alakulnak ki nagy torlódások Szombathelyen a Szent Márton utcában és a Zanati úton. Videókat is kaptunk, ezekből készítettünk egy hosszú összeállítást, amit alábbi cikkünkben megtalálhatnak.

Számítani lehetett a törökországi földrengésre - Vasi geográfust kérdeztünk

Mi történt Törökországban? Vas vármegye földrengés szempontjából mennyire tekinthető biztonságos helynek? Az V. században valóban földrengés pusztíthatta el Savariát? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Dr. Kovács Gábor geográfussal. Videó az alábbi cikkben:

Váratlanul elzárták a gázt, fűtés nélkül maradtak a lakók Szombathelyen

A felújításhoz legalább két hétre van szükség – állítja a házat üzemeltető szövetkezet elnöke. Addig a lakók kénytelenek elviselni a hideget. Két nappal ezelőtt tanácstalanság lett úrrá a Szűrcsapó utca 2/A ház lakóin, akik a földszinten gyűltek össze, hogy valakitől megtudják, ki és miért zárta el a gázt a házban. Hamar kiderült, hogy az egyik tulajdonos éppen felújítja a lakását, és szerelő a gázóra visszaszerelése után gázszagot érzett. 

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos több észak-vasi településre látogatott

Ágh Péter országgyűlési képviselő meghívására Kőszegre, Bükre, Sárvárra és Celldömölkre látogatott Czunyiné dr. Bertalan Judit szerdán. Az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos konkrét tervekről és távlati célokról is egyeztetett a települések vezetőivel - a munkamegbeszéléseken ott volt Ágh Péter országgyűlési képviselő és Kondora Bálint, a vármegyei közgyűlés alelnöke.

Le akart lépni az ittasan balesetet okozó autós Szombathelyen

Pénteken este egy Kia személyautó haladt Szombathelyen a Szőlős utcában a városból kifelé, amikor a jármű egy az út szélén parkoló Opel személyautónak ütközött. Az ütközés olyan erejű volt, hogy az Opelt körülbelül 7 méterrel tolta előre a Kia. Információink szerint a Kia vezetője ittas volt, valószínűleg ezért akart a sofőr a baleset okozása után lelépni a helyszínről, több ember kellett, hogy ott tudják tartani. 

Hulladékhalom az erdőszélen Sorokpolánynál

A település határában, egy út mellett három különböző helyen is illegális szemétlerakó éktelenkedik. Az önkormányzat az elmúlt időszakban több feljelentést is tett. Fotók és videó az alábbi cikkben:

Különleges hobbija van Sávoly Zoltánnak

Sávoly Zoltánék körmendi lakásában kétezer-egyszáz sörösdoboz van a polcokon a világ minden tájáról, jó pár darabból a házigazda válaszfalat is épített az előszobában. 

Szombathelyi technikumok és a Kőszegi TEKI is a TOP 100-as rangsorban

Közzétették a 2023-as technikumi rangsort, a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Kollégium, valamint a paksi Energetikai Technikum és Kollégium után a 3. helyezett a VMSZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum. Az országos TOP 100-ba több más vasi középiskola is bekerült. További részletek és videó a linken:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában