Frissen Vasból

2021.09.16. 15:30

Illés Károly: a médiaközpont tragikomédiája folytatódik

A Szombathelyi Médiaközpont tragikomédiája folytatódik. Nem elég, hogy az önkormányzati hetilapot már a környező kistelepülésekre is eljuttatják a szombathelyi adófizetők pénzén, a terjesztéssel is nagy gondok vannak – jelentette ki csütörtökön sajtótájékoztatón Illés Károly, a szombathelyi Fidesz frakcióvezetője.

Vas Népe

Fotó: VN

A Széll Kálmán és a Wesselényi utca kereszteződésében tartott sajtótájékoztatót Illés Károly. A helyszínválasztása nem volt véletlen: a hétvégén több tucatnyi önkormányzati hetilapot hordott itt a szél, de másoktól hallottunk már bokrok alatt lapuló kötegekről és a postaládákba több hete meg nem érkező újságról szóló történeteket is. – A Fidesz-KDNP szombathelyi frakciója mélységesen fel van háborodva Nemény András és csapata média kapcsán látott ámokfutásán – fogalmazott, majd emlékeztetett: a médiaközpont tragikomédiája Halmágyi Miklós kinevezésével kezdődött, aki ellen végül maga Nemény András tett feljelentést, majd Ungár Péter propagandalapjának főszerkesztőjét alkalmazták mint tanácsadót 6 millió forintért, ezután pedig az LMP volt önkormányzati képviselője lett a médiaközpont vezetője.

Illés Károly kiemelte, a történetnek ezzel még sincs vége, hiszen a baloldali városvezetés úgy döntött, a városi önkormányzati hetilapot a környező vidéki településeken is terjesztik. Teszik ezt a szombathelyi adófizetők pénzén úgy, hogy a kistelepülések polgármesterei egyesével, írásban jelezték, köszönik szépen, nem kérnek a kiadványból.

Fotó: Olvasó

Illés Károly elmondta: a napokban megjelent propagandakiadványban a budai milliárdos Ungár Péter és az adócsaló Czeglédy Csaba mosolyog az olvasókra. – Felháborítónak tartjuk, hogy a lapon keresztül próbálják felkelteni a településen élők érdeklődését az újabb Gyurcsány-show keretében elindított előválasztás iránt – fűzte hozzá. Szólt arról is, a terjesztéssel is gondok vannak, a hétvégén tucatszámra hordta a szél a lapokat az utcán.

Fotó: Olvasó

– Ezúton is felszólítjuk Nemény Andrást és csapatát, ahelyett, hogy a városba hozzák Jakab Pétert, Kunhalmi Ágnest, Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát, vegyék fel a kapcsolatot olyanokkal, akik forrást tudnak hozni és biztosítani a városnak – zárta a sajtótájékoztatót Illés Károly a szombathelyi Fidesz frakció vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában