Összegzés

2022.10.17. 07:00

Tűzriadó a Bartók-teremben, Velemi Gesztenyenapok, gránát Sárváron - Ez történt a héten Vas megyében

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Jelzett a tűzjelző a Bartók-teremben Szombathelyen

Pénteken délután Szombathelyen, a Rákóczi Ferenc utcába vonultak a tűzoltók, ahol a Bartók-teremben jelzett be az egyik tűzjelző. A szombathelyi tűzoltók átvizsgálták az épületet, de az első információk szerint a berendezés tévesen jelzett.

 

Frissen sült gesztenye és sokéves hagyományok - Kínából is érkeztek látogatók a Velemi Gesztenyenapokra - videó, fotók

Velemben idén is megszervezték az immáron hagyományossá vált Gesztenyenapokat. Az esemény október 15-én és 16-án zajlik, mi már az első napon kilátogattunk, hogy belekóstoljunk a program hangulatába. 

 

Gránátot talált egy futó Sárváron - fotók

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség tette közzé közösségi oldalán, gránátot talált egy futó Sárváron hétfő este. Az este folyamán a polgárőrök váltásban őrizték a robbanószert a tűzszerészek kiérkezéséig.

 

Iható vagy sem a Hétforrás vize? - Megvan a hatósági vizsgálat eredménye

A válasz egyértelmű: a forrásvíz nem ivókút, így mindenki csak saját felelősségére fogyaszthatja - olvasható a Vas Megyei Kormányhivatal tájékoztatójában.

 

Ingyen odaadja tolókocsiját a szombathelyi Tóth Tibor, aki súlyos balesete után állt talpra

Ingyen odaadja első tolókocsiját Tóth Tibor, akit a felesége talpra állított egy két évvel ezelőtt történt súlyos baleset után.

 

Ettem szőlőt, most érik – megnéztük, mennyiért kínálják az évszak gyümölcseit, zöldségeit a szombathelyi piacon - fotók

Az évszak gyümölcsei, zöldségei, a körte, a szőlő, a tök a legkelendőbbek most a vásárcsarnokban. Mellettük őszi virágok – árvácskák, krizantémok – sorakoznak a pultokon.

 

Jól összetörte magát és az autót is, majd elsétált a sofőr Gencsapátiban - fotók

Pénteken késő este egy Skoda haladt a nyomok alapján nagy sebességgel Gencsapátiban a Hunyadi utcában, majd egy balra ívelő kanyarban lesodródott az útról, az árokba hajtott, ahol hosszasan haladt, ezután három beton kapubejáró hídnak is nekiütközött, ezeket átugratta, majd a negyedik beton elem végül megfogta a totálkárosra tört Skodát az árokban. A sofőr valószínűleg nem használta a biztonsági övet, ezért kifejelte a szélvédőt, megsérült, majd csurom véresen kiszállt az autóból. A sofőr ezután szitkozódni kezdett, hogy a csattanásra kijövő lakók miért hívták a segélyhívót a baleset miatt, majd a vérző férfi egyszerűen elsétált a helyszínről.

 

Mezőgazdasági gép lebillenő alkatrésze okozott komoly sérülést Nemeskocs határában - Mentőhelikopter is érkezett a sérülthöz

Közösség oldalán osztotta meg a Kráter Önkéntes Tűzoltó És Polgárőr Egyesület, hogy komoly személyi sérüléssel járó baleset történt a hétvégén Nemeskocs határában. A poszt alapján egy mezőgazdasági gép lebillenő alkatrésze okozott súlyos sérülést. A sebesülthöz mentőhelikopter érkezett. A mentésben a Kráter Egyesület önkéntesei mellett részt vett a celldömölki egység is.

 

Ünnepélyes keretek között átadták a multifunkciós sportcsarnokot Szentgotthárdon - fotók

Tíz év után eljött a nagy nap: ünnepélyes keretek között átadták a Szentgotthárdi Sport- és Szabadidőközpontot. A csarnok első hivatalos sportrendezvénye a Négy nemzet tornája, amely pénteken és szombaton zajlik a magyar, a dán, a norvég és a francia férfi junior kézilabda válogatott részvételével.

 

Gyertyától gyulladt ki egy lakás Szombathelyen, két ember kórházba került - fotók

Szombaton este a szombathelyi Bem József utcában egy négyemeletes lakás harmadik emeletén az egyik házaspár erős füstszagot érzett, ezért elkezdték kutatni a füst forrását. A bejárati ajtó kinyitása után a lépcsőházban már sűrű füstöt láttak, ezért a feleség azonnal hívta a 112-es segélyhívót, míg férje az első emeletre szaladt, mivel sejtette, hogy ott az egyik züllött életmódot folytató lakó okozhatott ismét tüzet.

 

Egy mámoros éjszakán - A körmendi futballista, aki énekesi karrierbe kezdett

Merőben más oldaláról mutatkozik most be a körmendi Németh Gergő. A 23 éves futballistát mostantól színpadon is láthatjuk majd, ugyanis Gege néven zenei karrierbe kezdett. Az egyik kereskedelmi zenei tévécsatornán már debütált Egy mámoros éjszakán című dalával.

 

Gyerekülésben ülő gyermekkel borult oldalára az autó - Vádat emeltek az ittasan vezető anya ellen

A nő még 2022 májusában okozott balesetet Szombathelyen. Ittasan vezette az autót, amelyben gyermeke is bent ült. A járművével egy szűk utcában egy parkoló autónak ütközött, majd az oldalára borult. A gyerekülésben ülő gyermek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában